Submitted by hkr on
DM Juniorer golf

DM Juniorer

Individuel turnering: Til og med 18 år
Hcp: 5 og ned (drenge), 10 og ned (piger)

DM Juniorer er en individuel eliteturnering. Der spilles slagspil kvalifikation over 36 huller efterfulgt af hulspilsmatcher til der er fundet en vinder. Slagspilskvalifikationen tæller til DGU’s ranglister og WAGR.

Mange store navne har gennem tiden vundet DM Juniorer. Blandt de senere vindere i de professionelle rækker er Joachim B. Hansen (vinder i 2007) og Nanna Koerstz Madsen (vinder i 2009 & 2010). I denne turnering, har juniorerne altså mulighed for at komme ud og dyste mod den aktuelle top i dansk juniorgolf.

Mere om DM Juniorer - målgruppe, rækker og spilformat

Danmarksmesterskaberne spilles én gang om året. Der spilles om det individuelle Danmarksmesterskab for drenge og piger. 

Mesterskabet afvikles over 3 dage. På førstedagen spille slagspilskvalifikationen, på andendagen spilles 1/8-dels-finaler og kvartfinaler og på tredjedagen spilles semifinaler og finaler/bronzekampe.

Slagspil – kvalifikation

Der spilles 36 hullers slagspil fra scratch. 16 drenge og 16 piger kvalificerer sig til hulspils finalespillet.

Hulspil - knock-out fasen

Hver match spilles over 18 huller. Er en match lige efter 18 huller, fortsættes umiddelbart med omspil hul for hul (hulspilsregler).

Der spilles efter cup-systemet til der er fundet en vinder hos henholdsvis pigerne og drengene.
 

Præmieoverrækkelse til DM Juniorer

Danmarksmesterskabet afsluttes med en præmieoverrækkelse. Der uddeles guld, sølv og bronze medalje i både pige- og drengerækken. Derudover modtager vinderen af hver række Dansk Golf Unions vandrepokal indtil næste års DM Juniorer. Her bliver man indgraveret i det fine selskab med de andre tidligere vindere.