Submitted by Anonymous (not verified) on
QandAcorona.png

Coronavirus: Derfor anbefaler vi lukning af golfbanerne


Dansk Golf Union svarer på de hyppigst stillede spørgsmål i forbindelse med anbefalingen om lukning af landets golffaciliteter.


Dansk Golf Union besluttede tirsdag aften at anbefale danske golfklubber at lukke baner klubhuse og træningsfaciliteter.

Siden er spørgsmålene fra landets golfspillere væltet ind. Det er fuldt forståeligt. Vi vil her forsøge at besvare de vigtigste og hyppigst stillede spørgsmål.

Der vil meget tænkeligt komme flere spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel. Artiklen bliver altså opdateret løbende.


Overordnet set handler det om, at vi skal gøre alt hvad vi kan i golfsporten for at minimere risikoen for spredning af coronavirus.

 

Spørgsmål: Er en gåtur i naturen ikke at sammenligne med at gå en runde golf?

Jo, det kan man sige og vi har da også været i tvivl om vores anbefaling. Risikoen ved smittespredning på golfbanen er lav - men situationens alvor taget i betragtning og myndighedernes opfordring til, at vi alle tager ansvar, ønsker vi at golfsporten tager et samfundsansvar og minimerer smittespredningen. Er vi i tvivl, bør vi lade være - og vi er i tvivl - og derfor denne anbefaling.

 

Spørgsmål: Kan I nærmere begrunde, hvorfor vi må gå en tur på golfbanen - men ikke spille der? 

Det er fordi en åben golfbane tiltrækker mange mennesker og appellerer til samvær uden for hjemmet og så kan det være svært at håndhæve forbuddet om forsamling af 10 personer, omkring klubhuset, 1. hul, parkeringspladsen, driving range og andre steder. At spille golf er ikke en nødvendighed, hvorfor vi ønsker at følge anbefalingerne fra statsministeren, sundhedsmyndighederne og dronningen om at undlade unødvendig udgang af hjemmet. Vi har desværre også i de senere dage måtte sande at flere golfspillere ikke overholder myndighedernes anbefalinger om afstand til hinanden, når der spilles en fire-bold, mødes på parkeringspladsen, på træningsbanen eller man færdes omkring klubhuset.

 

Spørgsmål: Hvorfor har DGU taget dette ekstra tiltag i forhold til sundhedsstyrelsens forbud om forsamling af mere end 10 personer?

Vi mener, at vi alle bør bidrage bedst muligt til at minimere smittespredningen i Danmark. Risikoen er størst ved større forsamlinger, men alle kan smitte hinanden uanset om man er 2 eller 4 personer samlet. Statsministeren, sundhedsministeriet og dronningen bad os alle om at gøre hvad vi kan for at minimere smittespredningen og tage et samfundsansvar. Uanset hvilke forholdsregler vi tager i forbindelse med golfspil, så vil der være en øget smitterisiko i forhold til at blive hjemme. Vi mener ikke at golfbranchen i den situation samfundet står i, skal skabe rammerne for en øget smitterisiko, hvis der findes et alternativ. Ligeledes kan vi risikere, at hvis der kommer en dag med 8-9 grader og høj sol, så kommer der rigtig mange spillere på golfbanen og så kan det blive svært at håndhæve forbuddet om forsamling af max 10 personer.

 

Spørgsmål: Hvorfor skal DGU tage et ekstra samfundsansvar ud over det myndighederne forbyder?

Med en gennemsnitsalder på 56 år i de danske golfklubber og mere end 37.000 medlemmer over 70 år, hvilket svarer til godt 25 procent af alle danske golfspillere, så har vi et særligt ansvar i forhold til at være ekstra opmærksom på smittespredning. Samtidig er billedet desværre sådan, at på trods af klubbernes store indsats for at tage forholdsregler i forbindelse med smittespredning, så ser vi både forsamlinger af mennesker i klubhuse, parkeringspladser, træningsområder og på banen, afvikling af gruppeaktiviteter og uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med hygiejne. 

 

Spørgsmål: Hvor kan man da blive smittet på golfbanen?

I golf er der risiko for, at man rører ved mange af de samme ting fx. hulkoppen, flagstangen, boldmaskiner mv. Ligeledes kan vi risikere, at hvis der kommer en dag med 8-9 grader og høj sol, så kommer der rigtigt mange spillere på golfbanen og så kan det blive svært at håndhæve forbuddet om forsamling af max 10 personer. 

 

Spørgsmål: Kan medlemmerne kræve deres kontingent delvist retur, når faciliteterne er lukket?

Det er DIF`s klare anbefaling, at de enkelte foreninger og klubber ikke tilbagebetaler kontingent for perioden, da en tilbagebetaling potentielt vil lukke nogle af vores frivillige klubber.

DIF opfordrer derfor til, at DIF-idrætten og vores medlemmer bredt set udviser samfundssind og ansvarlighed og bakker vores mange foreninger, klubber og frivillige op i denne svære tid.