Golfsporten har reduceret sit pesticidforbrug markant de seneste år. Det viser spritnye tal fra Miljøstyrelsen.
Sammenlagt har de danske golfklubber nu reduceret deres pesticidbelastning med 82 procent de sidste syv år.
- Vi er meget stolte af den positive udvikling, men ved også at vi endnu ikke er helt i mål, fastslår Jesper Kristensen, formand for Danish Greenkeepers Association.
Det er greenkeeperne, der i det daglige skal sørge for at holde golfbanerne til en høj standard samtidig med, at der tages flere miljøhensyn.
Årsagerne til den store reduktion skal først og fremmest findes i mere effektive og mindre belastende pesticider, som golfbranchen via afprøvninger og forskning har fundet frem til sammen med universiteter og Miljøstyrelsen.
Det er nu mere end 20 år siden, at der kom politisk fokus på anvendelsen af pesticider på golfbaner og andre offentligt tilgængelige arealer.
- Det har været et langsigtet opgave at få reduceret forbruget, og der har været mange forskellige initiativer undervejs, der har understøttet processen. Her har en konstruktiv dialog med især Miljøstyrelsen og greenkeeperne været en helt afgørende faktor for succesen, udtaler Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.
Golfbranchen og myndighederne har total udfasning af pesticider som et fælles mål.
- De sidste skridt kan blive de vanskeligste at tage, og det vil kræve forståelse af den enkelte golfspiller. Men vi er rigtig stolte af at være nået så langt, og vi vil fortsat støtte op om at anvende en forskningsbaseret viden kombineret med et tæt samarbejde både inden- og udenfor golfbranchen for at nå helt i mål, siger Lars Broch Christensen.
Golfbanerne i Danmark plejes ud fra forskningsbaseret viden genereret via golfbranchens egen nordiske forskningsfond.
Kontakt:
Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union 21 94 62 30
Torben Kastrup Petersen, banechef i Dansk Golf Union, 40 40 91 02
Jesper Kristensen, formand for Danish Greenkeepers Association, 25 54 88 40