Submitted by hkr on

Golfklub får SMV-midler til at fremme grøn omstilling

Roskilde Golf Klub har længe arbejdet med bæredygtighed og med FN’s verdensmål.

Det er blandt andet kommet til udtryk i et væld af fuglekasser på banen (se video øverst på siden), projekter med vandmiljø og en succesfuld indsats for at få medlemmerne til at bruge cyklen oftere.

Men klubben vil mere.

 

- Det er alt sammen noget, som vores natur- og miljøudvalg har lavet. Jeg vil løfte dette og sætte en dimension mere på det, så vi med verdensmålene som springbræt fremover arbejder med bæredygtighed og cirkulær økonomi set fra hele klubbens perspektiv, siger Jesper Wedersøe, der er daglig leder i Roskilde Golf Klub.

 

Klubben har søgt og modtaget 60.000 kroner i puljemilder fra SMV:Grønne Kompetencer.

Kun et par danske klubber har søgt midler til at realisere den grønne omstilling, hvor Roskilde altså er én af dem.

I første omgang skal Jesper Wedersøe som leder have efteruddannelse og kompetenceudvikling, for at sikre at klubben kan eksekvere på deres ambitioner inden for den grønne omstilling.
 

- Derefter kommer der to vigtige skridt i efteråret. Vi skal kigge på, hvilke af vores 12 aktive verdensmål, vi kan overføre til andre dele af klubben. Og så skal vi have en proces på strategisk niveau og lave en prioriteret liste med tiltag, vi kan sætte i gang sidst på året, fortæller Jesper Wedersøe.

- I den sidste del vil vi involvere medlemmerne, så vi gennem deres engagement og ejerskab for processen, får nemmere ved at udvikle, implementere og fastholde projekterne. Vel at mærke projekter, som gerne må være utraditionelle og håndteret med en nysgerrighed, og ikke begrænsninger.

 

Om de tiltag er solfangere på parkeringspladsen, nye måder at håndtere vand eller noget helt tredje, må tiden vise.
 

- Vi skal ikke nødvendigvis være duks i golfverden, men vi skal finde det bedste frem i Roskilde Golf Klub og gøre vores medlemmer stolte. En anden del af processen bliver at sikre at  medlemmerne får den rette indsigt og uddannelse, så de kan bidrage bedst muligt – Både i klubben og hjemme. Mange mennesker tænker kun i affaldssortering, genbrug og energi fra vindmøller, når vi taler grøn omstilling. Men det er meget mere end det, siger Jesper Wedersøe.

 

Han mener, at det er oplagt som golfklub at forsøge at opkvalificere sig på bæredygtighed og grøn omstilling.
 

- Det ligger mere i vores regi end i en bordtennisklub eller en fodboldklub. Vi har mere græs mellem tæerne og lever i et samspil med den grønne natur omkring os. Vi er de første, der mærker konsekvenserne, når naturen er i ubalance, og derfor er det oplagt at vi tager ansvar på dette område. 

 

Hvis du ønsker rådgivning i forhold til grøn omstilling, er du velkommen til at kontakte:

Jacob Thomsen
Bæredygtighedskonsulent i Dansk Golf Union
Tlf: 24 43 97 41.