Submitted by Anonymous (not verified) on Wed, 02/01/2023 - 15:50
Holdturneringen_medlogo.png

Holdturneringen 2023 - det skal være nemt, sjovt og ligetil!

01/02-2023

Tilmelding til Holdturneringen er åben.

 

Tilmeld hold her

 

Burde Holdturneringen (for U25 spillere) være en af vores allervigtigste og største turneringer? Det synes vi uden skyggen af tvivl. Vi har en fuldstændig fantastisk tradition i Danmark når det kommer til at spille Holdturneringer i golf. Dette er vi stolte af, og vil gerne sikre os at alle børn og unge også er en naturlig del af dette. Vi har gennem en årrække oplevet at Holdturneringen bliver mindre og mindre, og det er vi kede af. Det skyldes bla. tilbagegangen i antallet af juniorer på landsplan, der for nogle klubber gør det svært at forpligte sig til at stille med et hold. 

Vores ønske er, at samtlige klubber har hold med i Holdturneringen, så alle juniorer i Danmark kan få lov til at opleve glæden ved holdspil med andre. Det  er simpelthen vores nye målsætning og vi håber, at I vil være med til at få det til at ske.

Vi har lavet nogle tiltag, som vi håber vil gøre det lettere og mere attraktivt at være med, og så håber vi at I også vil være med til at prioritere Holdturneringen. 

 

Tiltag


Lokal-garanti

Vi ønsker at alle puljer bliver lokale, så det ikke kræver en masse tid at komme frem og tilbage til kampene. Jo flere klubber der er med, jo mere lokalt kan vi lave turneringspuljerne. Vi ønsker ikke at frygten for lange køreture skal afholde nogen fra at tilmelde sig, derfor har vi indført en garanti: hvis man kommer i en pulje hvor man skal køre mere end 40 min. til sine matcher får man tilbud om at trække sig. 

Hvis man i et område er 3-4 klubber der ønsker at komme i en pulje sammen, er man også meget velkommen til at kontakte DGU samlet, så går vi efter at oprette en pulje til jer. Vi håber at denne fleksibilitet kan åbne op for et fællesskab lokalt. 

 

Fusionshold

Vi kan ikke sige klart nok, hvor højt vi ønsker at få alle med, og at det bliver fuldstændigt naturligt i alle klubber at deltage. Hvis man ser på sine juniorer og kan se at man ikke kan stille et meningsfyldt hold, så håber vi at man vil række ud til sine naboer og indgå i et fusionshold. 

Samtidig håber vi at alle klubber der får en anmodning om at danne et fusionshold, vil være åbne for at inkludere naboklubbens juniorer i fællesskabet. 

Vi vil også gøre det endnu lettere at danne fusionshold fremover i Holdturneringen, derfor er alle restriktioner på hvor mange fusionshold og klubhold man kan have i en række fjernet fra turneringsbetingelserne. Det vil sige at man kan danne fusionshold på lige fod med klubhold.  

 

Spil minimum 9 huller

Der har i de senere år været lidt tvivl om formatet. Turneringen er som udgangspunkt 9 hullers hulspil. Man må meget gerne aftale at spille over flere huller, hvis det kan nås og man mener det passer bedst til de pågældende hold. Vi vil gerne opfordre til, at man som minimum spiller alle 9 huller, også selvom hulspilsmatchen måske er færdig tidligere. 

Fra 2024 bliver spilformatet tilrettet, så størrelsen på sejren får afgørende betydning ved lige resultater i puljen. Derfor er det en god idé allerede fra i år, at begynde at øve, at man altid spiller alle 9 huller færdigt. 

 

Lad os i fællesskab få alle klubber med

Nedenstående Danmarkskort opdateres i takt med at klubberne tilmelder sig, målet er at kortet bliver helt grønt

Røde klubber = ikke tilmeldt endnu  Grønne klubber = tilmeldt med hold/fusionshold

View Holdturneringen 2023 in a full screen map

 

 

Tilmeld hold her

 

Overblik over aktuelle juniorer i jeres klub

For at lette processen og give jer et hurtigt overblik, over hvilke spillere i klubben der er aktuelle til at spille på et hold i turneringen, kan man i Golfbox trække en liste over klubbens spillere med relevant hcp. og alder. 

Du kan bede dit sekretariat om listen eller kontakte os, så vil vi være behjælpelig. 

 

Holdturneringen er med til at bygge det gode børne- og ungemiljø helt ud på klubplan

Som i enhver anden sport er det vigtigt at komme ud og spille kamp. Hele 82% af de danske juniorer svarer at de ønsker sig mere spil på banen og flere turneringer. Og det er helt lige meget om man er helt ny i golf eller mere rutineret – ønsket om spil på banen er den samme.

Det har derfor stor betydning at børn og unge, kommer ud på banen og får prøvet at spille en masse forskellige turneringsformer.

Holdturneringen er en mulighed for at blive en del af et hold, repræsentere sin klub og styrke samværet med andre golfspillere i klubben/nabo klubberne. Spillerne kommer ud og prøver nye baner sammen med deres venner, så turneringsoplevelsen kommer til at virke tryg også for de nyeste og yngste. Det er en social turneringsform, hvor man møder juniorer fra andre klubber, som også elsker golf, og får måske skabt sig nogle nye venskaber. Det er kort sagt en turnering som i høj grad er med til at integrere juniorerne i golfsporten.

 

DGUs anbefalinger til juniorers deltagelse i turneringer:

  • Turneringer bør prioriteres på lige fod med andre aktiviteter

  • At målrette turneringsformen til målgruppen

  • Hurtigt at vænne de de unge og ikke mindst nye til at turneringer er en fast del af det at være golfspiller

  • At bruge turneringer til sætte fokus på de sociale aspekter og fællesskaber

  • Inddrage turneringer i træningen

  • Inddrage turneringer som en del af regel- og etikette-undervisningen
     

Tilmeld hold her
 

PDF: 10 gode grunde til at spille Holdturneringen for U25 spillere

 

Kontaktperson: 

Tanja Lewis
taw@dgu.org
4326 2708