Submitted by Anonymous (not verified) on
SjovSommergolf_klubnyt.png

Åben jeres juniortræning op for nye børn og unge i skolernes sommerferie, og vær med i Sjov Sommergolf

Vi ved det alle samme: Golf er verdens bedste sport! Vi vil gerne opfordre alle danske golfklubber til at invitere nye potentielle juniorer ud i golfklubben i sommerferien, så de kan få en sjov oplevelse med golfsporten.

 

Sjov Sommergolf

Sjov Sommergolf kan afvikles over hele sommerferie, og klubben vælger selv om det skal være én dag eller flere dage. Har I f.eks. juniortræning, sommerlejr eller andre sjove aktiviteter planlagt for jeres nuværende juniorer, så lad dem inviterer deres venner og veninder med så flere børn og unge bliver bekendte med golf, og oplever hvor sjovt det er.

Mange golfklubber har også haft succes med at arrangere aktiviteter for bedsteforældre og børnebørn, sommerferieaktiviteter i samarbejde med kommunen, åbenhus, og familieaktiviteter. Der er rigtig mange måder, at åbne klubben op for potentielle nye juniorer, så vi kan få vendt udviklingen og sikre den fremtidige generation i golfsporten.

Sjov Sommergolf ser dermed helt forskellig ud fra klub til klub, men fælles er målet om at flere børn og unge får kendskab til golf og mulighed for at blive bidt af sporten. Dansk Golf Union vil gerne bakke op omkring alle disse initiativer, det er bl.a. muligt at få goodiebags til børnene, hjælp til markedsføring, inspiration til program og meget mere.


Tilmeld klubben her

 

Hvorfor er golf verdens bedste sport – også for børn og unge?

Vi ser et stort fald både i antallet og andelen af juniorer der spiller golf i Danmark. I løbet af de sidste 12 år, har vi tabt næsten halvdelen af alle børn og unge i de danske golfklubber.

Det er en yderst bekymrende udvikling, som har store konsekvenser for golfsporten i hele Danmark. Derfor er der behov for en fælles indsats, for at få mange flere børn og unge til at stifte bekendtskab med golf. Især fordi golf både er sjovt og sundt, og kan det være med til at give børn og unge en masse gode oplevelser. Golf er en fantastisk sport til at udvikle børn til hele mennesker, og ikke mindst skabe et godt børneliv.

På grund af handicapsystemet kan alle spille med alle uanset niveau og alder. Det er helt unikt for golfsporten og giver mulighed for at dygtiggøre sig og samtidig være en del af et socialt fællesskab på tværs af niveauer. Det gør, at alle børn (og voksne), uanset hvor dygtige de er, kan få en fantastisk oplevelse med golf.

Golfbanen kan for børn være en legeplads i hverdagslivet, der giver mulighed for at få en masse gode ude-oplevelser og blive en del af et fællesskab samtidig med, at de får trænet krop og motorik. På golfbanen kommer børn nemlig helt naturligt til at hoppe over huller og vandløb, bevæge sig op og ned af bakker og får alle slags underlag under fødderne; hårdt, blødt, sumpet, mudret. Det betyder, at de skal indstille kroppen på forskellige måder, og det stimulerer motorikken og kroppen på en måde, man ikke opnår ved fysisk aktivitet andre steder end i naturen. Det udvikler også en forståelse for vind og vejr, når de træner, hygger, spiller og er til stede i naturen.

Vi ved, at børn, der har en opvækst, hvor de er en del af et fællesskab, som foregår i naturen, udvikler en højere grad af social sammenhold, øger deres fysiske aktivitetsniveau og forbedrer deres kognitive udvikling.

Natur, motion, leg og frisk luft er dermed enormt vigtige elementer i et godt og sundt børneliv. Glæden ved at være i naturen, som man kan få som barn, bliver siddende hele livet, og derfor er det vigtigt at skabe denne tilknytning allerede i en tidlig alder. Når vi som børn har været vant til at finde ro, glæde og udfordringer i naturen, så vil vi blive ved med at gøre det som voksne. Og dermed kan vi ved at introducere vores børn til golf i en tidlig alder også være med til at ligge grundstenene til golf for livet.

 

Læs mere om Sjov Sommergolf her