Submitted by Anonymous (not verified) on
Konverteringstabel.png

Årsrevision af EGA handicap 2019/20

Så er det blevet tid til den årlige handicaprevision. 

Handicaprevision (HR) udføres årligt i januar måned som en årsrevision for spillere i handicapgruppe 1-5 , og bliver automatisk udregnet af det administrationssystem som golfklubben benytter. Dog skal klubben selv sætte gang i beregningen og gennemgå denne. 

For Handicapkomitéer, som har spørgsmål til denne årsrevision, har vi udgivet en opdateret forklaring til Handicaprevisionen: "HR forklaret" 

Hvis der i klubben er behov for yderligere forklaring ud over nedenstående, bør Handicapkomitéen med dokumentet "HR forklaret" i hånden kunne forklare Handicaprevisionen for klubbens medlemmer.
 

Handicaprevisionen kort fortalt

"Spillerens tællende runder for året omregnes til det handicapinterval spilleren med størst statistisk sandsynlighed skulle ligge indenfor, for at have produceret sådanne stablefordpoint. Hvis spillerens nuværende handicap ligger uden for dette interval, justeres handicappet imod intervallet. Dog med visse begrænsninger"


Eksempel

En spiller i handicap 18,1 har afleveret 8 runder inden for det seneste år og systemet har udregnet et interval på 13,1 til 16,5 → der foreslåes en handicapændring på -1 (forskellen på 16,5 og 18,1 oprundet til nærmeste heltal) og det nye handicap er 17,1. 

Husk dog undtagelsen som siger at hvis årets starthandicap er højere end sluthandicappet - så kan revisionen ikke sætte een op i handicap igen. Se evt andre eksempler i ovenstående "HR forklaret"

 

Praktisk gennemførsel af Årsrevision

I GolfBox skal klubbens handicapkomité i første omgang sætte gang i beregningen, under menuen årsrevision

 

Når årsrevisionen er gennemset for eventuelle spillere som skal reguleres manuelt, skal den godkendes i løbet af januar måned.