Submitted by hkr on Thu, 02/08/2024 - 11:27
Frederikssund sjov sommergolf

Anbefalinger til træningen af børn og unge samt nye træneruddannelser

08/02-2024

PGA og Dansk Golf Union har i fællesskab udviklet et sæt klare anbefalinger for rammer og indhold på træningsområdet samt helt nye træneruddannelser

Anbefalingerne til træning skal ses som første trin til at få styr på rammerne om og indhold af træningen. Vi anbefaler, at I læser anbefalingerne grundigt igennem og ser hvordan jeres produkt matcher anbefalingerne. Er I langt fra dem, anbefaler vi at I arbejder hen mod dem.

I finder den fulde version af anbefalingerne her.

Ramme-anbefalingerne beskæftiger sig først og fremmest med organisering, strukturen og ressourcerne forbundet med træningen og vi anbefaler:

  • At der er træning for alle - hele året

  • At der er én voksen pr. 6 børn samt en holdansvarlig på hvert hold

  • At der afsættes tid til forberedelse, evaluering og kommunikation

Indholds-anbefalinger tager udgangspunkt i at udvikling skal ske ud fra den enkeltes behov og ønsker og er bygget op omkring: 

  • Det motiverende træningsmiljø, som favner alle i et trygt, varierende og  eksperimenterende miljø, hvor der er plads til at fejle. 

  • En passioneret træner, der anerkender og inddrager alle børn og unge og sikre at alle får succesoplevelser 

En velstruktureret årsplan samt en træningsopbygning, der indeholder en grundig forberedelse, en intro, træning/spil, en outro samt evaluering


Træneruddannelser


Til at understøtte anbefalinger har vi udviklet helt nye uddannelser med helt nyt indhold. Uddannelserne tilbydes på distriktsniveau, og herunder finder du information om relevante uddannelser samt link til hvor du kan læse mere og tilmelde dig. 

Børnetræner
Tilmeldingslink

Børne- og ungdomstræner 1
Tilmeldingslink

Børn og unge i golfklubben - Udvalgsuddannelse
Tilmeldingslink

 

Du kan også få et samlet overblik over alle uddannelserne her.

Vi håber I vil være med og skulle I have spørgsmål eller brug for hjælp, skal I endelig tage fat i Christian Møller på chm@dgu.org eller på tlf. 23836811