Submitted by Anonymous (not verified) on
Fodgolf2.png

Dansk Golf Union og Dansk Fodboldgolfforening har indgået associeringsaftale

Hvad har fodboldgolf og rigtig golf med hinanden at gøre?

Det er formentlig et spørgsmål, som kan give mange finurlige diskussioner i Golfdanmark.

Men nu er de to sportsgrene i hvert fald forenet inden for interessevaretagelse.

Dansk Golf Union og Dansk Fodboldgolfforening (DFGF) har netop indgået en associeringsaftale.


Aftalen indebærer blandt andet, at der nedsættes et koordinationsudvalg mellem de to organisationer. Dansk Golf Union vil støtte fodboldgolfforeningen med rådgivning inden for et aftalt omfang, og man vil undersøge, om der kan skabes synergier mellem de to sportsgrene. Det kunne eksempelvis være inden for rekruttering og fastholdelse af spillere.

- Ifølge Danmarks Idrætsforbunds (DIF,red) politiske program skal DIF og specialforbundene være indstillet på at optage og implementere nye idrætstrends i allerede eksisterende specialforbund, siger Jim Staffensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Det sker så nu, og Jim Staffensen roser det høje niveau, som fodboldgolf har i Danmark. Dansk Fodboldgolfforening har i dag omkring 600 spillere under sig, og de bedste har absolut verdensklasse.

- Man kan roligt sige, at fodboldgolf internationalt set domineres af Danmark. I juli måned 2017 var Danmark vært for VM, der blev afviklet på fortrinlig vis, fortæller Jim Staffensen.


Aftalen mellem de to organisationer kommer efter længere tids dialog.

Dansk Fodboldgolfforening ønsker at få anerkendt sin sport, og dens hensigt med associeringsaftalen er at sikre en relation til den organiserede idræt gennem Dansk Golf Union og dermed en blåstempling af fodboldgolf som sport.

Reglerne i de to sportsgrene har meget til fælles. Også i fodboldgolf opererer man med out-of-bounds, hazarder, markering af bold og mange andre elementer fra traditionel golf.


Dansk Fodboldgolfforening er en paraplyorganisation for fodboldgolf-klubber i Danmark. Foreningen blev stiftet i 2015 med det formål at udbrede fodboldgolfsporten i Danmark og for at varetage danske fodboldgolfspilleres interesser både i Danmark og i udlandet. Dansk Fodboldgolfforening har i dag seks velfungerende medlemsklubber, der har hjemmebane på følgende baner:

  • Vestfyns Fodboldgolf, Ebberup

  • Vesterhavets Fodboldgolf, Ulfborg

  • Sunds Fodboldgolf

  • Nordjysk Fodboldgolf, Nørhalne

  • Filskov Kro Fodboldgolf

  • Bramdrupdam Fodboldgolf

 

Læs mere om fodboldgolf på deres hjemmeside