Submitted by Anonymous (not verified) on
GKDtalentpris2020.png

Danske topamatører modtager legat

18. september 2020

Danmarks to højest rangerende amatørspillere modtog fredag Golf Klub Danmarks Legat 2020.

Det drejer sig om Amalie Leth-Nissen og Rasmus Neergaard-Petersen. De modtager begge 25.000 kroner, som de kan bruge til at udvikle sig yderligere som spillere.

Legatet blev overrakt ved Golf Klub Danmarks årsmatch i Sct. Knuds Golfklub. Ingen af de to havde mulighed for at være til stede. Rasmus Neergaard-Petersen er i USA, hvor han spiller og studerer. Amalie Leth-Nissen er netop hjemvendt fra dame-EM og rejser i næste uge videre til pige-EM.

De to spillere er Danmarks højest rangerende på amatørverdensranglisterne for damer og herrer.

Rasmus Neergaard-Petersen modtog også legatet sidste år, ligesom Amalie Leth-Nissen var en del af det EM-hold for piger, der også var modtagere af Golf Klub Danmark-legatet.

Neergaard-Petersen studerer aktuelt på Oklahoma State University. Han har i år vundet Oklahoma Stroke Play og blev nummer to i Western Amateur Championship.

- Rasmus er en arbejdshest og god til at se på sine udviklingsmuligheder, lægge en plan og så også gennemføre den, siger Thomas Kiel Larsson, der er herrelandstræner.

Amalie Leth-Nissen er netop fyldt 16 år, og hun er i gang med første studieår på Falkonérgårdens Gymnasium. Hun har i år vundet Santander DM hulspil og DM juniorer, mens hun opnåede sølv ved DM slagspil.

- Alt, hvad hun gør i sit liv, er med vilje og for at blive bedre til at spille golf. Det gælder lige fra den fysiske træning til daglig golftræning uanset vejret, men også i forhold til eksempelvis at passe sin søvn og restitution, siger pigelandstræner Anders Danielsen.

Mere om de to legatmodtagere:

Amalie Leth-Nissen

Født 15/9-2004 (16 år)

Klub: Hjortespring

Skole: Falkonergårdens Gymnasium og HF

HCP: +5,3

Resultater 2020:

Vinder af DM hulspil

Vinder af DM juniorer

Sølv til DM Slagspil

Nr. 52 på World Amateur Golf Rankings (WAGR) - bedst placerede dansker 

Begrundelse:

I et år, der ikke har budt på samme internationale deltagelse som normalt for en spiller på hendes niveau, har Amalie formået at udnytte de nationale muligheder næsten til perfektion. Efter sejr til DM hulspil og DM for juniorer, var det kun et enkelt putt til Santander DM i slagspil, der stod i vejen for, at hun blev tre-dobbelt danmarksmester som 15-årig. 

Rasmus Neergaard-Petersen

Født 3/7-1999 (21 år)

Klub: Furesø

Skole: Oklahoma State University 

HCP: +4,3

Resultater 2020: 

Vinder af Oklahoma Stroke Play

Nr. 2 i The Western Amateur Championship

Nr. 99 på WAGR - bedst placerede danske herrespiller 

Begrundelse:  

Rasmus, der også modtog dette legat sidste år, har virkeligt taget ansvar for sin egen udvikling og løftet sit spil til nye højder. Som eksempel på det, valgte han at blive i USA under corona-epidemien, for at have mulighed for at fortsætte med at træne og konkurrere i et af de stærkeste miljø i verden i en tid, hvor resten af verden lukkede ned. Han har tilmed også sørget for at passe studierne og har modtaget en akademisk udmærkelse i hovedfaget økonomi. 

 

Kontakt

Claus Mølholm, 28 89 51 39