Submitted by Anonymous (not verified) on
diabetes golf spil.jpg

Diabetesforeningen og Dansk Golf Union opretter lokale diabetes-golfhold

10 danske golfklubber og Diabetesforeningens lokalforeninger vil til foråret tilbyde særlige golfhold for mennesker med diabetes. Formålet er at skabe interessere blandt diabetikere for golfsporten som en effektiv og sjov motionsform.

 

Til foråret vil en stor gruppe personer med diabetes tage golfkøllerne over skuldrene og bevæge sig rundt på en række af landets golfbaner. 10 danske golfklubber og Diabetesforeningens lokalforeninger vil nemlig etablere særlige diabeteshold.

Initiativet er en del af det strategiske samarbejde, som Diabetesforeningen og Dansk Golf Union har indgået for at introducere golf som en god motionsform, der kan være med til at sikre et aktivt liv med diabetes.

- Vi er rigtig glade for at kunne indgå i et samarbejde, hvor vi knytter golfklubber og Diabetesforeningens lokalforeninger sammen i lokale partnerskaber. Vi ved, at motion medvirker til et bedre liv for mennesker med type 2-diabetes, og golf er et sjovt spil, hvor man både er sammen med andre og får rørt sig. Det sociale element i sporten, håber vi kan være med til at motivere rigtig mange med diabetes – uanset type – til at give golf en chance som motionsform, siger Henrik Nedergaard, adm. direktør i Diabetesforeningen.

 

Diabetestilbuddene vil blive skabt med afsæt i erfaringer fra tidligere projekter og vil ske i et tæt samarbejde med de enkelte golfklubber og lokale aktivitetsledere fra Diabetesforeningens lokalforeninger.

Diabetesforeningen er i fuld gang med at finde personer, som kunne være interesseret i at være aktivitetsledere og interesserede kan henvende sig til motionskonsulent i Diabetesforeningen, Kirsti Pedersen.   

- En golfklub er et rart sted at være en del af. Vi tror derfor, at der gennem samarbejder mellem golfklub og lokalforening kan opstå en relation, så det lykkedes at få diabetikerne til at få et bedre liv med golf. Det bliver spændende at følge projektet og se resultaterne, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

 

Dansk Golf Union igangsatte sidste år et forskningsprojekt om golf og diabetes, der skal undersøge om golf kan påvirke sygdomsforløbet hos personer kendt med type 2-diabetes.

Forskningsprojektet er udviklet sammen med forskere fra Aarhus Universitet og Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital, København Universitet. Diabetesforeningen har hjulpet med rekruttering af deltagere til projektet. Resultaterne af studiet forventes klar i anden halvdel af 2018.


Foto fra Diabetes og Golf i Smørum Golfklub
Fotograf: Jeanne Kornum

 

Kontakt:

Kommunikationschef i Dansk Golf Union, Jesper Jürgensen, tel. 30652950 mail: jej@dgu.org

Motionskonsulent i Diabetesforeningen, Kirsti Pedersen, tel. 4191 8816 mail: kp@diabetes.dk