Submitted by nih on
Digitalt DGU-kort alternativ

Digitalt DGU-kort

Fra sæsonstart 2023 får alle aktive danske golfspillere en digital version af deres DGU-kort som kan tilgås via deres smartphone. Det digitale kort erstatter udstedelse af det fysiske kort således at der fremover ikke blive udstedt nye fysiske erstatningskort eller kort til nye golfspillere. 

DGU-kortets funktion er at identificere sig som medlem af en klub med tilhørende rettigheder, og det kan det digitale kort ligeledes bruges til. 

I stedet for at køre kortet igennem magnetlæseren ved skærmen i klubben, kan man med mobilen scanne en QR-kode. Har man hidtil identificeret sig med kode eller fysisk kort kan man fortsætte med at gøre dette.

Ved banekontrol kan man ligeledes på mobilen fremvise det digitale DGU-kort.

 

Sådan fungerer det ved touchskærmene

På alle GolfBox' touchskærme vil der fremover som et alternativ til at taste DGU-nummer/adgangskode eller bruge magnetkoden på det fysiske kort, blive præsenteret en QR-kode i login-hjørnet som kan bruges til hurtig login. QR-koden skal scannes med dit digitale DGU-kort.

 

QR kode touch

 

Adgang til det digitale DGU-kort

DGU-kortet vil i første omgang kunne tilgås ved at logge ind i GolfBox på din mobiltelefon. Dette kan gøres på to måder:

  •  Via Golf.dk i en mobilbrowser. Du logge ind i GolfBox ved at klikke på Login i det øverste højre hjørne.

  • I GolfBox's netop opdaterede App til Iphone eller Android. 
     

Begge steder er det digitale DGU-kort tilgængeligt fra en tydelig blå bjælke nederst på forsiden. 

 

Digitalt DGU-kort på front i app Nick

 

Når du klikker på Digitalt DGU-kort, præsenteres du for det digitale DGU-kort. Første gang det åbnes bliver der bedt om tilladelse til at bruge telefonens kamera, for at kunne bruge den indbyggede QR-kode scanner. Dette skal der klikkes "Tillad" til for at benytte funktionen.
 

Digitalt DGU-kort tillad kamera str 300

 

Herefter vil kameraet i det digitale DGU-kort være aktivt og klar til at scanne, når det åbnes. 

Digitalt DGU-kort klar til scan alternativ II

 

Login med Digitalt DGU-kort


Peg kamera-ruden mod QT-taget øverst i hjørnet. Så snart DGU-kortet har scannet og registreret QR-koden på touchskærmen er du logget ind og er klar til bekræfte din tid og/eller udskrive scorekort. 

 

Digitalt DGU-kort success scan

 

Digitalt DGU-kort som identifikation

DGU-kortet viser at man er et aktivt medlem af en dansk golfklub. Hjemmeklubben samt tilhørende DGU-nummer vises sammen med handicappet, og herunder fremgår det, hvornår der senest er blevet beregnet handicap på spilleren. 
 

Mobil_skærm_DGUkort

 

Andre Funktioner

DGU-kortet kan også vise en QR-kode (i stedet for at scanne) og er dermed forberedt på systemer, hvor der er opsat infrarøde QR-scannere til login i andre systemer. Sådan funktionalitet forventes at kunne opstå i takt med udbredelsen af det digitale DGU-kort.
 

DGU Kort QR-kode vis

 

Skulle man være "kommet væk" fra DGU-kortet kan det, ud over GolfBox-forsiden, altid findes i menuen. 
 

Digitalt DGU-kort i Menu