Submitted by Anonymous (not verified) on
Paragolf_benamputeret.png

Golf kommer ikke på paralympiske program i 2024

EDGA, EGA, R&A og IGF har i fælleskab haft en årelang dialog med IPC - den internationale paralympiske komite - for at få golf på det paralympiske program i 2024. I og med at golf med succes kom på det Olympiske program i Rio 2016 har der været en begrundet optimisme med hensyn til chancerne for golf også kunne blive en officiel Paralympisk idræt.

Derfor er det med stor skuffelse, at man nu har fået en kort besked fra IPC om, at de ikke ønsker at fortsætte dialogen med de internationale golfforbund. Det betyder med andre ord at mulighederne for at golf kommer på det Paralympiske program i 2024 definitivt er forduftet.

I den anledning udtaler Dansk Golf Unions paragolf-konsulent Jesper Hviid:

- Det er virkelig ærgerligt og skuffende at golf endnu engang er "sparket til hjørne" af IPC. EDGA og deres samarbejdspartnere har brugt mange ressourcer på lobbyvirksomhed og på at formulere en gennemarbejdet ansøgning til IPC. En Paralympisk status ville uden tvivl have givet ParaGolf et internationalt boost, og også nationalt ville det have medført øget interesse og anerkendelse - ikke mindst fordi vi har nogle spillere som kan begå sig internationalt.

De internationale golfforbund har naturligvis bedt om at få begrundelser og argumenter for IPC´s beslutning og afventer svar på en række spørgsmål. Derefter vil man vurdere om der er basis for at fortsætte "kampen" for at få golf med i 2028.