Submitted by hkr on
Rasmus Løth

Har I en paragolfspiller gemt i jeres golfklub?

I dag spiller de fleste paragolfspillere med i golfklubben, ligesom alle andre medlemmer. Det vil sige at paragolfspillerne deltager i klubturneringer, klubber i klubben, regionsgolf og på klubbernes danmarksturneringshold. Men der findes faktisk også et setup for paragolfspillere i Danmark, som mange ville have stor glæde og gavn af at kende til og være en del af.

I regi af paragolf findes der forskellige rekrutteringsarrangementer, breddeaktiviteter, landshold, træningssamlinger, DM’er og ikke mindst den årlige Paragolf-tour. 

I paragolf er der skabt et helt særligt miljø, der kan gøre det muligt at møde andre ligesindede, knytte venskaber, udvikle kompetencer og for nogle overhovedet gøre det muligt at spille turnering.

Fælles for paragolf er, at vi forsøger at skabe et setup, hvor alle med et handicap føler sig velkommen og kan blive endnu gladere for at spille golf:

- Et miljø hvor der er ”lidt højere til loftet”.

- Et miljø hvor der er lidt bedre tid

- Et miljø hvor du kan få hjælp til at holde styr på slagene, hvis det er et behov.

- Et miljø hvor det er inspirerende at møde andre der tackler ”para-udfordringer” på de sejeste måder

- Et miljø hvor sporten er i højsædet samtidig med at fællesskabet plejes.

- Et miljø der også åbner døre til et internationalt fællesskab

 

Der er stor forskel på graden af, hvor handicappet man er, når man er paragolfspiller. Det gælder både for de fysisk handicappede, de blinde eller svagtseende og de psykisk handicappede golfspillere. Men uanset hvad, er det jo spillernes WHS handicap, der sikrer, at alle kan spille sammen på tværs.

Læs mere om Paragolf her

 

Har du spørgsmål, kender du en kommende paragolfspiller eller har du bare generel brug for hjælp, så tøv ikke med at tage fat i vores kontaktperson på området:

Peter Møller
Mail: durcaspeter@gmail.com
Telefon: 30273443

 

Paragolf-tour

Paragolf-touren er en landsdækkende aktivitet som består af seks afdelinger i golfklubber spredt over hele landet. Paragolf-touren spilles som udgangspunkt i to forskellige rækker, men uanset hvilken type handicap man har, så er det WHS handicappet, som bestemmer, hvilken række man deltager i.

Læs mere om Paragolf-Tour

 

DM i Paragolf
Den 23. og 24. september mødes de dygtigste paragolfspillere i Vejen Golfklub for at finde årets Danmarksmestre. Der spilles i flere forskellige rækker for personer med et fysisk handicap eller synshandicap, samt for i en Special Olympics række. 

For tilmelding og nærmere information klik her

 

Regel 25 - for spillere med et funktionshandicap

Den 1. januar 2023 trådte den nye Regel 25 i kraft. Indførelsen af Regel 25 i Golfreglerne 2023 er et vigtigt udsagn i forhold til Golfreglernes ønske om at inkludere og lette adgangen til golfspillet. Regel 25 gælder automatisk i enhver turnering og i almindeligt spil for enhver, som har behov for og tilladelse til at bruge dem. Reglen er godkendt og implementeret af såvel R&A som USGA. Men endnu vigtigere, så opdeler Regel 25 handicaps i 5 forskellige grupper. For hver gruppe er angivet hvilke lempelser den handicappede har i spillet uden ekstra slag m.v.

Læs Regel 25 her

 

Dansk Golf Union anbefaler, at alle paragolfspillere søger en EDGA-licens. Licensen udstedes af EDGA (European Disabled Golf Association) og søges på edgagolf.com. I licensen angives hvilken af reglerne under Regel 25, der gælder for golfspilleren.