Submitted by Anonymous (not verified) on
Datsu_DBUfonden.jpg

Har I et klubmedlem i nød, der kunne bruge en økonomisk håndsrækning? Ansøgning er åben nu

Alle forbund og klubber kan nu søge om en økonomisk håndsrækning til en udøver eller træner i klubben, som uforskyldt er kommet i nød som følge af sygdom ulykke eller anden årsag. DBU’s Ungdomsfond af 18. maj 1964 har nu åbent for ansøgninger. 

DBU’s Ungdomsfond støtter hvert år danske idrætsudøvere-, ledere-, eller trænere, der uforskyldt er kommet i nød som følge af sygdom, ulykke eller andre ulykkelige omstændigheder. Selvom fonden er under DBU har alle sportsgrene og klubber mulighed for at søge fonden, der siden 1988 har delt mere end 8 mio. kr. ud.


Racerkører fik hjælp efter alvorlig ulykke

Camilla Trærup modtog støtte fra fonden sidste år. I august 2019 forulykkede hun på racerbanen og pådrog sig en alvorlig hjernerystelse. i dag døjer hun stadig med langvarige symptomer og er delvist sygemeldt fra sit arbejde.

Et DASU-ansat havde hørt om hendes ulykke, og opfordrede Camilla Trærup til at søge DBU’s Ungdomsfond - selvom hun undrede sig over, at en racerkører kunne søge om økonomisk støtte hos DBU. Så overraskelsen og glæden var ekstra stor, da hun modtog beskeden om, at hun var en af modtagerne.
- Det har været en kæmpestor hjælp for mig økonomisk. Det har gjort, at jeg nu er endnu tættere på, at kunne komme ud og sidde i min racerbil igen, fortæller Camilla, der har kørt racerløb siden hun var 16 år gammel.

Hun har blandt andet brugt pengene på synstræning hos en neurooptometrist, hvilket har hjulpet så meget, at hun håber og tror på snart at blive raskmeldt og vende tilbage på arbejde og racerbanen.

- Når jeg sidder i bilen tænker jeg ikke på andet end det, jeg er i gang med lige dér. Arbejde, vasketøj og så videre bliver glemt, og jeg er i nuet på en helt særlig måde. Det har jeg manglet helt vildt.

Et andet eksempel på fondens støtte er Mikkel Geer Kraul, der besejrede kræften, og fik det år på efterskole, han altid havde drømt om


Hvem kan søge

Betingelsen for at modtage støtte fra DBU’s ungdomsfond er, at vedkommende gennem en længere periode har været medlem – aktivt eller passivt – i en idrætsgren under Danmarks Idrætsforbund i et af DIF’s 62 specialforbund.


Sådan søger klubben

Fonden kan kun søges via DBU's digitale ansøgningsportal, som du finder link til herAnsøgningsfristen er d. 15. oktober 2020.

Typisk støtter fonden med beløb i størrelsesordenen 10.000 – 25.000 kr.


Har du spørgsmål

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Fundraiser Lene Wittek-Holmberg på lewi@dbu.dk.