Submitted by Anonymous (not verified) on
pressebillede vmhold2022.png

Herreholdet til VM er udtaget

De tre danske herrer, der skal forsvare VM titlen fra 2018 er udtaget og det er følgende:

 

Rasmus Neergaard-Petersen, Furesø Golfklub

Hamish Brown, Aalborg Golf Klub

Frederik Kjettrup, Brønderslev Golfklub

 

Thomas Kiel Larsson er medrejsende landstræner

 

Danmark spillede sig til sølv i 2010 med Lucas Bjerregaard, Joachim B Hansen og Morten Ørum Madsen på holdet, og i 2018 blev det til guld med det yngste hold nogensinde, da Rasmus og Nicolai Højgaard, samt John Axelsen, slog USA med bl.a. Collin Morikawa på holdet. 

- Det vil være vildt, hvis vi kunne genvinde trofæet, der har stået på DGU’s kontor de sidste fire år. Når det er sagt, så er mindsettet, at vi skal have metal med hjem, selvom meget skal gå op i en højere enhed for at det lykkes, udtaler Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

VM for amatører - eller Eisenhower Trophy, som det retteligt kaldes - er spillet hvert andet år siden 1958, kun afbrudt af covid-19 i 2020. Mesterskabet spilles som slagspil over 72 huller og hvor de to bedste scores per dag tæller til holdscoren. I år spilles VM på Golf National ved Paris fra 31. august til 3. september.

 

Rasmus Neergaard-Petersen 

Har fire top-10 placeringer fra foråret i amerikanske college turneringer, herunder en sejr i General Hackler Championship. Han har også en frisk sølvmedalje til EM individuelt i juni og var med på EM-holdet, der tog bronze i sidste uge. Rasmus ligger nr. 36 på den aktuelle verdensrangliste for amatører.    

 

Frederik Kjettrup 

Har ligeledes fire top-10 placeringer fra foråret i amerikanske collegeturneringer, herunder en sejr i All American. Frederik er forsvarende danmarksmester i slagspil, og han var også med på EM holdet, der tog bronze i sidste uge. Han ligger nr. 42 på den aktuelle amatørverdensrangliste.  

 

Hamish Brown 

Har primært spillet på den professionelle Nordic Golf League og har 5 top 5 placeringer, med en 2. plads i PGA Championship Landeryd Masters som bedste resultat. I den samlede stilling på Nordic Golf League ligger Hamish nr. 5 og kan han holde den placering på den endelige Race To Europe rangliste venter en kategori på European Challenge Tour i den kommende sæson. Hamish var også med på EM holdet, der tog bronze i sidste uge, og han ligger nr. 140 på den aktuelle amatørverdensrangliste.  

    

Thomas Kiel Larsson 

Var medrejsende træner på holdet, der vandt sølv i 2010 og har været herrelandstræner lige siden og var derfor også med til at vinde guld i 2018. Thomas er også ProTeam-træner og har desuden talrige EM medaljer på cv’et. Flere af de spillere, han har trænet personligt, har vundet turneringer på European / DP World Tour.   

 

Dameholdet til VM udtages først den 26. juli umiddelbart efter damernes individuelle EM.

 

Kontakt for yderligere info: 

Eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm

Mail: cml@dgu.org

Telefon: 28895139