Submitted by Anonymous (not verified) on

Historisk dansk golftriumf - Nicolai Højgaard er europamester

For kun tredje gang i dansk golfhistorie har vi en individuel europamester hos herrerne.

17-årige Nicolai Højgaard satte i dag alle konkurrenter til vægs på Royal Hague Golf & Country Club i Holland.

Efter en finalerunde i 73 slag forsvarede han akkurat den føring, han havde skabt fredag eftermiddag ved herrernes europamesterskaber.

- Tidligere i år vandt Nicolai på den professionelle Ecco Tour og viste, at han kunne lukke en turnering med et stærkt felt. Præstationen i dag vil jeg vurdere til at være hans største til dato, lyder det fra Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Nicolai Højgaard skriver sig ind i golfhistorien efter Morten Backhausen og Lucas Bjerregaard, der vandt det individuelle EM i henholdsvis 1993 og 2010. Emily Pedersen vandt guld hos damerne i 2013.

Triumfen i Holland er den foreløbige kulmination på en periode med historisk gode resultater i dansk amatørgolf. Drengelandsholdet vandt hold-EM sidste år.

For kun et par uger siden vandt samme hold - igen med tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard på holdet - det uofficielle drenge-VM. Ved samme lejlighed vandt Rasmus Højgaard den individuelle konkurrence.

Det er også netop lykkedes Danmark for første gang at have tre herrespillere blandt verdens 50 højrest rangerende på amatørernes verdensrangliste. Udover Højgaard-tvillingerne er det John Axelsen, som i dag blev næstbedste dansker ved EM med en delt 13. plads.