Submitted by Anonymous (not verified) on
billede.jpg

I tilfælde af dårligt vejr og afbrudt kamp i Danmarksturneringen

Vi er nået til det tidspunkt på året, hvor meget varm luft indimellem mødes med koldere vinde og det giver risiko for tordenvejr. I den kommende spilleweekend i Danmarksturneringen lover de netop et noget ustadigt vejr i det ganske land. Derfor genopfriskes her en tidligere udsendt artikel om, hvad vi lærte af MEGA uvejret i sommeren 2019, hvor ca. 80 kampe måtte afbrydes og genoptages på et senere tidspunkt.

Vejrmeldingerne er heldigvis ikke ligeså voldsomme i denne weekend, men der er varsling om både torden og kraftig regn flere steder i landet.

Hvad lærte vi af uvejret i 2019?

 • HVIS det på nogen måde er muligt at spille kampen færdig på dagen, så gør det! Lad det være absolut 1. prioritet at få spillet færdigt, når uvejret er drevet over. Det kan betyde en del ventetid, medlemmer/greenfee gæster der får aflyst deres tider og familieaftaler der må udskydes eller aflyses.

  Hvorfor? Fordi det kan være utroligt svært at skulle finde en ny dag, som begge hold kan blive enige om og hvor der samtidig er plads på banen.
 • Hvis spillet ikke kan genoptages samme dag, så find den nye spilledato med det samme. Lad de to holdkaptajner lede an og kig i klubbens kalender for ledige tidspunkter. Brug evt. tiden, mens I alligevel venter på opklaring i vejret.

  Hvorfor? Fordi I sparer en masse tid i tlf. og på mail på efterfølgende at skulle have fat på hinanden og banens sekretariat for at blive enige om en ny dato.
   
 • Hvis I tidligt om morgenen kan se, at det trækker op til at blive en voldsom uvejrsdag, så er det tilladt at flytte kampen til et andet tidspunkt og/eller dato. Men kun hvis begge holdkaptajner er enige om det og og værtsklubben er villig til at lægge bane til igen på det nye tidspunkt. 
   

Læs turneringsbetingelserne punkt 6.1: Holdkampens udsættelse

Læs turneringsbetingelserne punkt 6.2: Holdkampens genoptagelse
 

Det er holdkaptajnens og holdets eget ansvar at være bekendt med de ovenstående gældende turneringsbetingelser, der omhandler afbrydelse og genoptagelse af en holdkamp pga. f.eks. dårligt vejr.


Husk også, at det er muligt at kontakte DGU's bagvagt på tlf. 4326 2701 hele weekenden i tilfælde af spørgsmål.

Vi krydser fingre for, at vejret er nogenlunde med os i den kommende spilleweekend – god kamp til alle.