Submitted by Anonymous (not verified) on

Ishøj Golfcenter har succes med Golf og Diabetes

I Ishøj kommune er der 1.500 personer registeret med diabetes og hvert år kommer der 60 nye diabetikere til. Ishøj Golfklub har igangsat et Golf og Diabetes-tilbud til diabetikere og deres pårørende. Holdet er blevet etableret og kommunikeret på kort tid, men alligevel er det lykkedes at få 12 deltagere til holdet, der kører hver mandag i fire uger. 

Borgmester i Ishøj Ole Bjørstorp var forleden forbi klubben for at møde deltagerne og støtte op om projektet. 

- Jeg tror, vi skal støtte projektet også økonomisk i fremtiden. Vi leder hele tiden efter projekter, som kan støtte særligt udsatte grupper med at være aktive. Kan vi samtidig sikre, at en særlig gruppe også dyrker motion gennem en sport er det en bonus, siger borgmesteren i Ishøj. 

Diabetesforeningen har pt ingen lokalforening i Ishøj, men håber på, at golf-projektet kan være med til at skabe grobund for en aktiv lokalforening i forstaden til København. 

Samtidig ser regionsformanden for Diabetesforeningen i Hovedstaden, Kurt Damsted, et stort potentiale i at udbrede projektet til andre aktive lokalforeninger i hovedstaden.   

- Jeg så meget gerne, at ideen med Golf og Diabetes blev udbredt til de 29 andre lokalforeninger i Region Hovedstaden, så der har vi et stykke arbejde, vi skal have lavet. Men det er dejligt, at Ishøj Golfklub har taget projektet op og viser vejen, siger han.