Submitted by Anonymous (not verified) on
SimCup_.jpg

Junior SimCup i Nordjylland

På væggen i Volstrup Golfcenters indendørscenter hænger der et billede, hvorpå der står "I Volstrup spiller vi golf hele året".

Og ja, det gør de - og det gør hele juniordistrikt 1, Nordjylland, efterhånden. I vinterhalvåret afholdes der nemlig Junior SimCup turnering for andet år i træk og det er efterhånden blevet et hit. Der er fuldt hus til aktiviteterne, og desværre også så mange, at der er venteliste.

Men vejen til fulde huse og ventelister er ikke kommet af sig selv. Stort engagement og frivillige kræfter har gjort en forskel. Ole Støvring fortæller:

- Vi har det fineste indendørs center i Volstrup Golfklub. Og i september/oktober 2017 var vi 2 forældre, der fik en ide om, at vi skulle afvikle en indendørs juniorturnering i vores simulatorer. For når vi nu har centeret, så kan vi vel lige så godt forsøge at holde spillerne lidt i gang og skarpe vinteren over. Vi gik fra start med tanken om, at de 16 pladser lynhurtigt ville være fyldt op, så vi skyndte os at tilmelde egne sønner til turneringen. Men vi måtte sande, at første år, og med kort varsel til turneringsstart, så oplevede vi ikke at få alle pladserne fyldt ud, hvilket var lidt en skuffelse.

Til denne sæson har der været en del mere kommunikation omkring turneringen i lokalområdet, og så er den blevet offentliggjort i god tid. Det har givet pote og turneringen blomstrer og holder juniorerne i gang i Nordjylland.

- Vi har omtalt turneringen væsentlig tidligere. Ikke noget, som vi bevidst har gjort. Men faktisk har der ved flere af JDT-runderne være snak om vores indendørsturnering, spillerne har forespurgt turneringen og vi har kunnet fortælle, at turneringen kom på planen igen i år. Dagen efter Junior Super Cup turneringen var færdigspillet, blev invitationen til årets turnering slået op på Facebook. Men mere vigtigt har nok været, at mange af de unge, som deltog i turneringen, og forældre hertil, har været gode ambassadører for turneringen, for de har fortalt vidt og bredt om turneringen. Og nok kan et opslag på Facebook sælge en turnering, men bedre er den positive omtale, der går fra mund til mund.

Dette har heldigvis betydet, at næsten alle pladser har været fyldt ud til de to første turneringer i år. Til 3. runde, der spilles den 15. december, er der 20 spillere tilmeldt og 2 på venteliste og til de 3 runder, der er planlagt efter jul, er der 15 spillere tilmeldt. Succesen byder på nye udfordringer, og dermed udvikler konceptet sig også løbende. - De dejlige, mange tilmeldinger har gjort, at vi nu prøver at lave 5-bolde i de fire simulatorer, så vi får så mange som muligt på banen, siger Ole Støvring.

 

I gruppen, der står bag turneringen, har tankerne omkring selve turneringen også ændret sig i løbet af processen.

- Formålet fra begyndelsen var, at holde de unge mennesker en smule i gang vinteren over. Men turneringen er endt ud med at kunne meget mere end blot det. Det er blevet en super hyggelig venskabsturnering, både for spillere og forældre og faktisk også bedsteforældre. Når spillerne er i gang på de 4 simulatorer, så går de på kryds og tværs af simulator, klubtilhørsforhold, handicap osv. og snakker med hinanden. Når det bliver sagt "shit" i simulator 1, så kommer der et "kom igen" fra simulator 3. Og de unge nyder hinandens selskab og skaber venskaber og relationer til spillere fra andre klubber. Vi har i sommerens turneringer set, at spillerne søger sammen, når runderne er færdigspillet. Og også, at flere spillere tager på rundtur til andre klubber og baner og spiller med "vennerne" fra SimCup.

 

Imens juniorerne spiller løs i simulatorerne, så er der sørget for kaffe og brød til de ventende chauffører, forældre m.m. der har lyst til at følge med på sidelinjen. Det skaber også relationer imellem forældrene og har, ligesom for spillerne, udviklet sig til, at flere nu mødes på kryds og tværs - også udenfor golfbanen. Ole Støvring fortæller:

- Også vi forældre søger sammen, når vi er ude til andre juniorturneringer – f.eks. ved årets Junior Super Cup i og omkring Silkeborg. Sidste nye tiltag for forældrene er, at vi ved turneringen den 1. december i år, besluttede at gå i golfcenterets restaurant for at nyde en julefrokost sammen, mens juniorerne den 15. december spiller den sidste turnering i år.

 

Det kræver arbejde og engagement som frivillig, at organisere og afholde sådan nogle aktiviteter, men som Ole fortæller, er det det hele værd:

- Som jeg startede mit seneste referat fra turneringen med "Ejjjjj, hvor er jeg da bare fuldstændig glad i kasketten .....", så er det vitterlig den følelse jeg går med, når vi efter hver runde lukker turneringen. For det venskab, uanset om det er spiller eller tilskuer, det er bare så meget værd for alle parter. Og flere af klubbens øvrige medlemmer kommer gladeligt forbi, når turneringen kører, for den glæde og det liv, som turneringen udstråler, den smitter af på alle, der er i centeret.

 

Så jo. I Volstrup spiller de golf hele året ... og de gør meget mere end det, de sørger for at opbygge venskaber og gode relationer der varer hele året.