Submitted by Anonymous (not verified) on
Mudball golf

Lejeforbedring

Lejeforbedring i Danmarksturneringen


Det er naturligvis forholdene på den enkelte bane, der afgør nødvendigheden af en eventuel brug af en lokalregel til at give fair forhold for spillet.

Hvis en bane ønsker at indføre spil med lejeforbedring, anbefales det at anvende den midlertidige standard lokalregel E-3, som giver mulighed for at placere bolden inden for et angivet lempelsesområde, såsom et scorekort eller en køllelængde.

Det er kun muligt at spille med lejeforbedring i den del af det generelle område, som er klippet til fairwayhøjde eller lavere.

I dette forår med lav vækst kan der være områder uden for fairway, som også er dårlige. Men her er det ikke tilladt at anvende en lokalregel, der gør det muligt for spillerne at bruge lejeforbedring i hele det generelle område*. Det betragtes som et brud på de grundlæggende principper i Golfreglerne.

 

Men som en midlertidig undtagelse har DGU netop i juni 2023 besluttet denne tilføjelse:

I situationer, hvor eksempelvis tørke gør det svært at udpege grænsen mellem fairway og semirough, behandles området som fairway, hvilket indebærer mulighed for lempelse. Der kan stadig spilles handicaptællende.

Denne beslutning gælder, indtil den tilbagekaldes.

 

Læs mere om de generelle anvisninger om spil med lejeforbedring her, hvor du også finder de anbefalede formuleringer

 

*Det generelle område: Hele banen, undtagen alle strafområder, alle bunkere, teestedet og greenen på det hul, der spilles.