Submitted by hkr on
Danmarksturneringen 2021

Prøverunder

Læs turneringsbetingelsen punkt 1.7 Baner og prøverunder
 

Når man har tilmeldt et hold i Danmarksturneringen, så har man samtidig sagt ja til, at ens modstandere vederlagsfrit skal have mulighed for at prøvespille den 18-hullers bane, man skal spille på i den kommende holdkamp. Det betyder f.eks., at sekretariatet skal hjælpe en spiller med at finde tee-tider til prøvespil på de 2 rigtige sløjfer på banen, hvis klubben har mere end 18 huller.

Derudover har folk, der skal prøvespille, de samme rettigheder og forpligtelser som greenfee gæster.

Skal man prøvespille i ugen op til kampen?

Det korte svar er, at nej det skal man ikke. Selvom langt de fleste gør det i ugen op til kamp, så er det ikke et krav.

Til gengæld skal man være sikker på, at man er udtaget til at spille på holdet. Man må nemlig kun prøvespille et hold , 1 reserve + 1 ikke-spillende holdkaptajn. Hvis holdkaptajnen også spiller på holdet, så er det kun et fuldt hold + 1 reserve, der må prøvespille.

Det handler om lige vilkår og tillid.

Formålet med prøverunder er jo, at kunne forberede sig forud for holdkampen. Det giver alle lige vilkår og er fair. Men det dur kun, hvis vi som gæster ikke misbruger modstanderklubbens tillid og opfører os pænt.

Nogle klubber har ekstra høje greenfees, en stram økonomi eller måske rigtigt mange medlemmer, der i forvejen slås om de gode tee-tider. Her kan det indimellem give lidt frustration/brok at skulle 'give tee-tider væk gratis'.

Men det er altså det, som alle må købe ind på, hvis man vil deltage i Danmarksturneringen. Og så må man huske, at ens eget klubhold jo også får lov til at spille gratis på de baner, som de besøger.

Læs turneringsbetingelsen punkt 1.7 Baner og prøverunder