Submitted by hkr on Sat, 05/06/2023 - 13:10

Nordic Junior Match

Sådan kvalificerer du dig:


Hvert år spiller vi en landskamp kaldet Nordic Junior Match, mod Sverige, Norge og Finland. Til denne landskamp dyster den bedste pige- og drengespiller i hver årgang (fra 13-18 år) fra hvert land mod hinanden i en holdkamp.

Nordic Junior Match spilles, lidt som Ryder Cup, med både foursomes og singler.

I 2024 bliver landskampen spillet i Sverige.

 

Sådan kvalificerer du dig:
 

I Danmark kvalificerer man sig til det danske hold gennem Årgangsmesterskaberne og Titleist ranglisten.

  • Vinderne af Årgangsmesterskaberne i rækkerne 13-16 år inviteres til at repræsentere Danmark i denne landskamp.

  • Årgang 17 og 18 år kvalificerer sig via Titleist ranglisten. De 2 bedst placerede drenge og piger på 17 og 18 år på Titleist ranglisten inviteres således til at repræsentere Danmark i denne landskamp. Skæringsdagen for udtagelsen er mandag efter afholdelse af Årgangsmesterskaberne, så snart Titleist ranglisten er opdateret.

Fredag

Rejsedag samt prøvespil. Fredag aften spiser vi velkomst middag med de andre lande og efterfølgende samles vi til taktikmøde for lørdagens runder. Det er også her spillerne får udleveret landsholdstøjet til de to kommende spilledage.

Fredagen er altid en fantastisk dag på turen, hvor det danske hold hele tiden er tæt sammen og får opbygget en holdånd der skal bære dem frem i turneringen. Denne fredag vil der ofte også være input fra de danske landsholdstrænere eller andre personer omkring det danske landshold, ift. at optimere spillernes forberedelse til vigtige turneringer og det at repræsentere Danmark. Ofte er det for mange af spillerne (specielt de yngre) nemlig første gang de kommer i berøring med landsholdsgolf, og det er dermed en stor oplevelse og mulighed for dem, i forhold til at udvikle sig i denne retning.


Lørdag

Lørdag bliver der i år spillet singler og slagspil i hver årgang. Det vil sige, at piger og drenge i hver aldersgruppe spiller  mod de andre lande i samme årgang.

Der spilles fra scratch efter slagspilsregler. 

Efter lørdagens spil er der som regel fælles aktiviteter med de andre lande. Dette er altid sjovt og en mulighed for, at deltagerne lærer nogle spillere fra de andre lande at kende. Dagen rundes af med fællesspisning.


Søndag

Søndag bliver der spillet bestball dreng/pige spiller sammen i hver årgang mod de andre lande i samme årgang. Der spilles 2 finaler. I den ene spilles der om 1. og 2. pladsen og i den anden spilles der om 3. pladsen.

Der spilles fra scratch efter hulspilsregler. 

Efter søndagens spil er der fælles frokost med præmieoverrækkelse, hvor vi håber at weekendens spil betyder at vi kan få den eftertragtede vandrepokal med hjem. Efter præmieoverrækkelsen tager vi hjem.