Af Erik Olesen, frivillig hos Dansk Golf Union
Som det vil være mange bekendt er der mellem Dansk Golf Union og Ældre Sagen etableret et samarbejde med det formål at introducere Ældre Sagens medlemmer til golfsportens verden. I denne forbindelse har der i begyndelsen af året været afholdt en del informationsmøder over hele landet for interesserede. Og en lang række danske golfklubber er nu i gang med at sluse nye medlemmer fra denne store målgruppe ind i den glæde og sundhed, der bevisligt følger med at spille golf.
Ældre Sagens i Solrød
I Solrød Golfklub startede man midt i april med 26 interesserede, der fik kyndig vejledning af klubbens begynderformand Johnny Petersen og en række andre ildsjæle fra klubben, der fungerede som ”onkler” og hjælpere for de nye spillere. Også klubbens pro Simon Holmes er inde over projektet.
Da vi var forbi i juni i forbindelse med den sidste af de otte gange der har været spillet, var humøret højt hos alle involverede. Der var allerede modtaget indmeldinger fra flere af de prøvespillende, ligesom et stort antal var i overvejelser om at melde sig ind.
Enkelte mente ikke at det lige nu var noget. Bl.a. fordi de stadig arbejder, dog i nogle tilfælde i nedadgående antal timer. Og de pågældende vil så senere overveje et medlemskab. Andre havde lidt skavanker i knæ og hofte mv. som måske kunne være en bremse.
Den gode nyhed i denne forbindelse er, at Solrød Golfklub regnes for at være en attraktiv bane for såvel begyndere som seniorer. Klubben råder desuden over et pænt antal buggies som kan lejes for en rimelig pris.
Blandt de mange forhold som deltagerne fremhævede var bl.a. at banen er en meget afvekslende bane i smuk natur med masser af blomster og træer. Udover dette var der almindelig enighed om at den venlige stemning og hyggen i klubben var et stort plus. ”Nede på jorden” attitude blev sagt mange gange.
Der er som nævnt allerede modtaget indmeldelser i Solrød Golfklub, nogle allerede på Golfens Dag i slutningen af april. Andre løbende undervejs i spilleperioden. Og en del der af forskellige grunde stadig overvejer. Det er denne skribents fornemmelse, at mange af disse overvejelser vil resultere i et ja til at fortsætte med golf.
Blandt deltagerne var de fleste lokale fra området, hvor nogle kendte hinanden i forvejen f.eks. fra Ældre Sagens andre arrangementer, mens andre var på nik og hej fra gaden. Og man fik her lejlighed til at genoptage sådanne bekendtskaber, samtidig med at man nu lige pludselig drøfter slagteknik ved drives, og hvordan man bedst kommer ud af en bunker osv.
Så snakken er gået livlig ved alle 8 instruktionsrunder hvor den positive afslappede holdning de involverede fra klubben har skabt ikke kan fremhæves nok. Der var ved afslutningen masser af roser til det gode arrangement klubben havde lavet, og ikke mindst til de erfarne, hvoraf der hver gang har været én med hver firebold.
Apropos blomster, nævnes det at Solrød Golfklub er en af Danmarks mest blomstrende golfbaner og bl.a. har Dansk Dahlia Park. Dette var en virkelig interessant ting for deltagerne, der også livligt drøftede dyrkningen af disse smukke blomster.
Hvad kan din klub gøre?
25 golfklubber har siden start deltaget i tilbuddet om et samarbejde med den lokale Ældre Sagen og det er Dansk Golf Unions ønske at udvikle disse lokale samarbejder som én af strategierne for at øge antallet af golfspillere i målgruppen +60 år.
Er du blevet inspireret af Solrød Golfklubs erfaringer kan klubben kontakte Dansk Golf Unions kontaktperson for Ældre Sagen, Helge Caspersen på helgecaspersen@dgu-golf.dk.