Danskerne på Instagram
35% af danskerne er på Instagram (DR Medieudviklingen, 2022). Platformen er derfor stadig et stykke efter Facebook, men hvor Facebook næsten er i stilstand, så er Instagram på vej frem. Instagrams brugere er derudover generelt yngre end Facebooks. Når vi kigger på statistikken for DGU's Instagram-konto, så er kernemålgruppen af vores følgere ca. 10 år yngre end på Facebook.
Hvordan fungerer Instagram?
Instagram ejes af Facebook (Meta) og de to platforme er derfor bygget op nogenlunde ens. På Instagram kæmper vi, ligesom på Facebook, om pladsen i en stor nyhedsstrøm. Instagrams algoritmer virker i høj grad på samme måde som på Facebook. Derfor: tænk over, hvad der bliver lagt på klubbens Instagramprofil! For at få så stor rækkevidde som muligt, så skal der være kvalitet bag hvert opslag. Dermed ikke sagt, at billedet skal være perfekt, men der skal være en tanke bag.
Hvad skal jeg lægge op på Instagram?
Når man kigger på de billeder, der generelt bliver lagt på Instagram, så er der en større tendens til, at billedet skal fortælle hele historien. Og at det gerne må se godt ud. Overvej, hvad det er, der er flottest på en golfbane. Fx er der flere eksempler på, at morgen/aftenbilleder fra golfbanen fungerer rigtig godt på Instagram. Overtal eventuelt greenkeeperen til at tage nogle billeder fra banen og brug dem på Instagram, eller få hjælp fra en fotograf i eller omkring klubben.
Brugen af hashtag
Noget af det, der gør Instagram attraktivt er, at "klubbens billedbank" kan blive fyldt op af helt normale golfspillere. Det er det hashtagget (#) kan bruges til. Hvis klubben opfordrer medlemmer og gæster til at bruge et "af klubben valgt hashtag", når de lægger billeder på Instagram, så kan klubben, efter aftale med ophavsmanden, bruge de billeder på klubbens egen Instagramprofil.
Derudover kan man vælge at bruge forskellige hashtags på golfklubbens egne billeder for at blive set i forbindelse med andre billeder, der ligner ens egne. Det kan man gøre for at eksponere flere personer for de billeder, som man lægger op, da man ved at bruge et hashtag lægger billedet "i kategori med hashtagget." Eksempelvis er der i skrivende stund 122.000 billede eller videoopslag under hashtagget #solopgang.
Instagram Stories
I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at skulle tage billeder til Instagram dagligt og måske endda også ugentligt. Til gengæld kan det være, der er turneringer eller events i klubben, hvor der er mulighed for at bruge tid på Instagram. Til det kan Instagrams "story"-funktion være oplagt. Stories er en række af billeder/videoer, der forsvinder fra Instagram 24 timer efter de er blevet lagt op. Der er derfor ikke så store krav til æstetikken omkring billedet/videoen. Det vigtigste er, at indkapsle stemningen kort og hurtigt.
Stories sidder oppe i toppen af Instagram og er derfor ikke en del af news feedet. Hver gang man laver en ny story, så vil man komme frem i "køen". Derfor er storypladsen attraktiv, men primært for dine følgere.
Formater til Instagram
Instagram ændrer ofte i formater. Vi kommer her med de anbefalinger, der er til formaterne pt. og ellers kan de søges frem på google. Generelt fungerer 1:1 og højkant (9:16) godt på Instagram. Formaterne er i pixels og angivet i bredde * højde.
Profilbillede: 180 px * 180 px
Billede på tidslinje: 1080 px * 1080 px (kvadratisk)
Video / reels: 1920 px * 1080 px
Stories: 1080 px * 1350 px (lodret)