Submitted by hkr on
Golfens Dag

På fem år har flere end 100 klubber oprettet rekrutteringsudvalg

Danske golfklubber har på få år gennemgået en markant udvikling i deres måde at sælge sig selv til potentielle golfspillere.
I alt 101 af Danmarks 185 golfklubber har et udvalg dedikeret til rekruttering af nye golfspillere.

Før 2019-sæsonen var det tal et rundt nul.
 

- Erfaringerne er, at det fungerer rigtig godt. Som klub har man brug for nogen, der kan noget markedsføring og noget med sociale medier. Dem, der skal sælge klubben, er ikke nødvendigvis de samme som dem, der skal tage imod nye golfspillere, siger Kim Uldahl.

Han er udviklingskonsulent i Dansk Golf Union og har rådgivet en lang række klubber i rekruttering af golfspillere.

Klubber på tværs af hele landet har de senere år omstruktureret og for første gang decideret afsat mennesketimer og budget til salg og markedsføring.


Aars Golfklub er en af de klubber, der har nedsat et rekrutteringsudvalg.

- Det er en ny måde at arbejde på. Vi betragter rekrutteringsudvalget som salgsafdelingen, og så er begynderudvalget projektafdelingen. Det er en god ide ikke at blande de to for meget, siger Jens Jensen, der er klubbestyrelsens repræsentant i rekrutteringsudvalget i Aars.

Jens Jensen fortæller, at det kun er anden sæson, at Aars Golfklub har et rekrutteringsudvalg. Det er noget, man har tænkt sig at fortsætte med.

- Det betyder noget at have nogen i et rekrutteringsudvalg, som ikke tænker i begrænsninger. Som ikke tænker “det har vi prøvet”, “det kan vi ikke få nok frivillige til” eller “det er ikke sikkert, vi kan få plads i kalenderen”, lyder det fra Jens Jensen.


Aars Golfklub ligger stabilt på omkring 500 aktive medlemmer.

- Vi formår at holde vores medlemstal, og det skal vi nok være tilfredse med.

 

Jens Jensen ler, da vi beder ham beskrive klubbens konkurrencesituation.

- Vi er i et blodigt marked her i Vesthimmerlands Kommune. Det er helt vildt. Vi har konkurrerende klubber i alle de fire gamle kommuner, og der er ikke langt til HimmerLand, Løgstør, Sebber Kloster, Volstrup og Hobro, siger han.

 

Han fortæller, at det nye udvalgs arbejde har mundet ud i flere arrangementer. Klubben er naturligvis med i Golfens Dag, men den har også deltaget i et lokalt “open by night-arrangement” og Kvinder & Golf.

- Kvinder & Golf er nok det, vi har haft mest succes med. Det kom kun op at stå, fordi der er kommet nye øjne på det og fordi nogen sagde “lad os komme i gang med det”. Der blev også lavet en decideret medieplan med annoncering, artikler, lystavler, facebook og hvor man ellers kan slå på tromme, fortæller Jens Jensen.

 

Aars Golfklub har i 2024 haft omkring et dusin deltagere i Kvinder & Golf, og langt de fleste har meldt sig ind i klubben.

 

Kim Uldahl fra Dansk Golf Union fortæller, at førhen var det ofte klubbens sekretariat eller begynderudvalg, der skulle tage sig af rekruttering.

- Men de har typisk rigeligt med opgaver i forvejen. Når man har fokus på de 30 begyndere, så har man ikke tid til rekruttering også, siger han.

 

Derfor påbegyndte DGU i 2019 et forløb med tæt rekrutteringsrådgivning til 20 klubber. En kongstanke var et selvstændigt udvalg til at fylde klubbens parkeringsplads op. Herefter kunne begynderudvalget tage over.

Ingen kunne dengang vide, at coronapandemien fra 2020 ville medføre en tyk strøm af spillere til næsten alle landets klubber. Efter den totale genåbning af samfundet i 2022 er det lykkedes klubberne at fastholde tilslutningen til golfsporten.

- Vi har lært, at markedsføringskanalerne er meget forskellige fra klub til klub, og at rekruttering er hårdt arbejde. Der findes ikke et enkelt koncept, der kan føre dig home safe. Det er mange bække små, siger Kim Uldahl.