Submitted by Anonymous (not verified) on
Nikolaj Tjellesen.jpg

ParaGolf-match i Søllerød Golfklub støtter op om Special Olympics-truppen

Søllerød Golfklub er på søndag den 4. november vært for en stor åben turnering hvor fokus er på ParaGolf. Initiativet udspringer af at Søllerød Gk er repræsenteret i truppen, som skal til Special Olympics World Summer Games (SOWSG) i Abu Dhabi i marts måned 2019. Det drejer sig om Morten Ridder Johansen som – sammen med Tom Petersen og Nikolaj Tjellesen fra Helsingør Golf Club samt Casper Holst-Christensen fra Mollerup Golf Club - kan se frem til en stor oplevelse. Det sker sammen med ca. 100 andre danske deltagere, som skal dyste i en lang række idrætsgrene. SOWSG er verdens største idrætsstævne i 2019 med over 7.000 deltagere. Langt de fleste har en diagnose i form af autisme, ADHD eller udviklingshandicap, men i en række idrætter – bl.a. golf – deltager der også ikke-handicappede makkere. Morten og Nikolaj skal således spille en ”unified” foursome, mens Tom og Casper spiller individuelt slagspil over 2 x 18 huller.

Udover at øge kendskabet til ParaGolf er det også arrangørernes ambition at match-fee og lotteri kan hjælpe spillerne lidt på vej m.h.t. egenbetalingen som udgør 12.000,- kr. pr. spiller. Den del ser det rigtig godt ud med, idet ikke mindre end 100 spillere fra hele 15 klubber er tilmeldt. 28 spillere er tilmeldt en ”unified” foursome-match, hvor en ikke-handicappet spiller sammen med en ParaGolf-spiller. Resten af feltet spiller en almindelig foursome.

Dansk Golf Unions ParaGolf-konsulent Jesper Hviid udtaler:

- Det er meget prisværdigt at Søllerød GK har taget dette initiativ, som har fået en imponerende opbakning af både klubbens medlemmer og spillere udefra. Det er ikke hverdagskost at en åben klubturnering har deltagelse af spillere fra hele 15 klubber – deriblandt flere jyske klubber. Jeg håber at også andre klubber bliver inspireret af Søllerøds engagement i ParaGolf og tager nogle lignende initiativer som kan komme vore ParaGolf-spillere til gode fremover.