Submitted by Anonymous (not verified) on
denmark_8.jpg

Seks danske stortalenter henter historisk EM-guld til Danmark

Danmark har for første gang nogensinde vundet hold-EM for herrer.

Da Christoffer Bring fra Næstved Golfklub klokken lidt over 17 holede det vindende putt i sin match mod franske Tom Gueant var triumfen en realitet.

Det danske golflandshold har tidligere vundet hold-EM for piger og drenge, men det er aldrig før lykkedes på seniorniveau. Det gør landsholdets sejr på PGA Catalunya i Spanien ganske historisk.

- Jeg er faktisk rørt lige nu. Selvom det kun var et putt på en fod til sidst, så fik det noget frem i mig. Vi vidste godt, vi havde et godt hold i år. Der har simpelthen været så mange drenge, der gjorde det godt. Og at jeg så vælger seks drenge, der tager ned og performer på den måde - jeg synes godt nok, det er sejt gjort, siger landstræner Thomas Kiel Larsson

I løbet af den intense uge gjorde Danmark det af med Sverige i kvartfinalen, Belgien i semifinalen og nu altså Frankrig i finalen. Sejrscifrene blev overbevisende 5,5-1,5. Danmark vandt i finalen begge foursomes, tre singler, delte en enkelt single og tabte blot en.

De seks nyslåede europamestre er:

August Thor Høst, Odense Eventyr Golf Club

Hamish Brown, Aalborg Golf Klub

Christoffer Bring, Næstved Golfklub

Sebastian Friedrichsen, The Scandinavian

Søren Broholt Lind, Odder Golfklub

Frederik Kjettrup, Brønderslev Golfklub

Landstræner er Thomas Kiel Larsson

Det var passende, at det var Christoffer Bring, der skulle hole det vindende putt. Den 22-årige sydsjællænder har ikke alene været en klippe i denne uge, hvor han vandt to af sine tre singler og alle tre foursomes (med makkeren Søren Broholt Lind). Han vandt også det individuelle EM for to uger siden og kan som den første dansker nogensinde kalde sig individuel europamester og hold-europamester på samme tid.

Fotos fra medaljeoverrækkelsen vil blive gjort tilgængelige af det europæiske golfforbund her.

Danmark er tilmed siddende verdensmester i golf. I 2018 vandt Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard og John Axelsen The Eisenhower Trophy, som er det officielle VM for landshold (pokalen skulle have været forsvaret i 2020, men da blev turneringen aflyst på grund af corona).

- Resultatet viser, at vi har en stærk fødekæde til højeste internationale niveau. Det er unikt, at vi har den regerende individuelle europamester, er forsvarende verdensmestre og nu også holdeuropamestre på herresiden. At EM nu bliver vundet af seks helt andre spillere end de tre, der vandt VM i 2018 er en kæmpe cadeau til vores landstrænere og de klubtrænere, der udvikler vores bedste spillere, udtaler Morten Backhausen, der er direktør for Dansk Golf Union.

Med medaljen har Danmarks landshold nu hentet EM-medaljer syv år i træk. Alle Danmarks fire landshold (piger, drenge, herrer, damer) har hentet mindst en medalje i den periode. 

 

Kontakt:

Morten Backhausen, 20 45 93 23

Thomas Kiel Larsson, 25 17 67 95

Eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, 28 89 51 39