Submitted by Anonymous (not verified) on
diabetes.jpg

Sundhedsministeren besøgte Holbæk Golfklub

I anledning af World Diabetes Day tirsdag den 14. november tog Sundhedsminister Ellen Trane Nørby på besøg i en af de tre klubber, der er en del af forskningsprojektet Golf og Diabetes.

Ministeren havde taget to af sine kolleger med, borgmester i Holbæk Søren Kjærsgaard og regionsrådkandidat Jacob Jensen. 

Ved mødet deltog også to af deltagerne i projektet bl.a. Pia Thomsen, der gennem projektet har overvundet sin umiddelbare fordom om sporten.

For Pia Thomsen har den nye interesse ikke kun haft betydning for de timer, hun er aktiv. Hun har nemlig også prioriteret en bedre livsstil, for kosten spiller en væsentlig rolle, når hun skal mønstre energi til golfbanen.

-Man kan ikke både spille golf og have for højt blodsukker, fortalte hun.


Pia Thomsen er gået fra 86 til 28 enheder insulin, og hendes mål er at komme helt ud af insulinbehandlingen. Derudover har hun tabt otte-ti kilo, siden hun begyndte at spille golf.

Udover Holbæk deltager også Smørum Golfklub og Mollerup Golf Club i forskningsprojektet, der skal undersøge om golf har en gavnlig effekt og kan øge aktivitetsniveauet hos type-2-diabetikere.   

De tre politikere fik også mulighed for at prøve kræfter med golfsporten på Holbæks Golfklubs drivingrange. 


Du kan læse mere om besøget i Sjællandske Mediers dækning: 

https://sn.dk/Holbaek/Video-Ministergolf-paa-diabetesdag/artikel/700758