Submitted by Anonymous (not verified) on
Thorbjørn Olesen.jpg

Thorbjørn Olesen er i særklasse og henter årets første danske sejr på DP World Tour

19. februar 2023

Søndag vandt Thorbjørn Olesen Thailand Classic, som er en del af DP World Tour.

Sejren er danskerens syvende på DP World Tour og dermed konsoliderer han sig som den næstmest vindende danske herregolfspiller efter Thomas Bjørn.

- Det føltes også bare virkelig godt derude i dag. Jeg følte, at jeg havde tingene under kontrol. Jeg nød virkelig at spille golf i dag, sagde Thorbjørn Olesen lige efter sejren til DP World Tours egne medier.

I maj 2022 vandt Thorbjørn Olesen British Masters med et mulehår efter en dramatisk afslutning med eagle og birdie på de sidste to huller.

Denne gang var det en helt anderledes suveræn sejr for den 33-årige dansker, der har haft sin golfopvækst i Værløse Golfklub.

Han førte med to slag inden finalerunden. Søndag udbyggede han sin føring, og da det hele var slut var han 24 under par og havde fire slag ned til tyske Yannik Paul på 2. pladsen og hele seks slag til de to spillere på 4. pladsen.

Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub var blandt de spillere, der sluttede på en delt 5. plads.

Thorbjørn Olesen var i særklasse på Amata Spring Country Club lige uden for Bangkok. Han spillede turneringens sidste 46 huller uden en eneste bogey.

Hans sejr kommer lige efter en 4. plads i Ras al Khaimah Championship og Olesen kandiderer nu til karrierens anden deltagelse i Ryder Cup. 

- Jeg prøvede det jo i Paris og havde den oplevelse. Man vil jo altid elske at spille flere Ryder Cups. Jeg ved det bliver svært, men det her er i hvert fald en rigtig god begyndelse for at komme på det hold, lød det fra Thorbjørn Olesen.

Han rykker også ind i verdens top-100.

Det gør ham til den højest rangerende danske herrespiller, og han vil formentlig kvalificere til mindst én af årets majors.

Det var i 2012, at Thorbjørn Olesen vandt sin første sejr på European Tour, som DP World Tour hed dengang.

Der er sket store ændringer i Olesens liv de senere år. På grund af corona og en retssag i mod ham, som endte i frifindelse, spillede han ikke i en lang periode fra sommeren 2019 til sommeren 2020. Fra 2018 til 2022 vandt han ikke nogen turneringer.

Han er i samme periode blevet gift og far til to børn og har flyttet bopælen fra London til Dubai. Og nu har han altså genfundet sit tårnhøje niveau.

Danmark har nu i alt 46 sejre på DP World Tour og mindst én sejr hvert år siden 2005.

 

Kontakt

Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union, 28 89 51 39