Submitted by Anonymous (not verified) on
_E2A4223.JPG

Asserbo Golf Club vinder Golfsportens Natur- og Miljøpris

Prisen blev overrakt på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde, som blev afholdt i Korsør. Asserbo Golf Club vinder hæderen for en ambitiøs og målrettet indsats for at arbejde med naturen og miljøet.

Asserbo Golf Club foretager en lang række tiltag for at forbedre forholdene for både planter og dyr. Dette sker i et tæt samarbejde med flere interessenter udenfor golfsporten, og det har også givet nye løsninger til at fremme friluftsliv og gavne lokalsamfundet omkring Asserbo. Prisen er på i alt 75.000 kroner.

Det er femte år, at prisen uddeles og igen i år har der været mange kvalificerede ansøgninger.

- Prisen går til en klub som har valgt at arbejde natur- og miljøarbejdet i rigtig mange år og i alle afdelinger af klubber. Samtidig har man brugt arbejdet med miljøet til at skabe dialog med lokale interessenter og lykkedes med at skabe en multifunktionel golfbane, lød det fra Uffe Steffensen fra Dansk Golf Unions bestyrelse i sin motivation af prisen.

Golfsportens Natur- og Miljøpris er indstiftet af Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association. Den uddeles af en miljøpriskomité, hvor også Miljøstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund deltager.

- Prisen til Asserbo viser, at et stort engagement fra greenkeepernes side kan give flotte resultater og kan have stor indflydelse på baners natur og miljø siger Jesper Kristensen, formand for Danish Greenkeepers Association.

De to andre nominerede til dette års pris var Hornbæk Golfklub og Grenaa Golfklub .

Udover Golfsportens Natur og Miljøpris modtog Hørsholm Golf og Roskilde Golfklub Juryens Inspirationspris for henholdsvis et nyt stianlæg der fremmer biodiversiteten og en CO2-beregner til golfklubber.

 

Kontakt:

Jim Staffensen, formand i Dansk Golf Union, 2331 0459
Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union, 2045 9323
Jesper Jürgensen, kommunikationschef i Dansk Golf Union, 3065 2950
Torben Kastrup, banechef i Dansk Golf Union, 4040 910