Submitted by Anonymous (not verified) on
AE7X6277-800px.jpg

Cappelens sejr bringer ham tæt på verdens største golftour

Sebastian Cappelen vandt natten til mandag karrierens anden professionelle sejr, da han med en fantomrunde i 64 slag vandt Rex Hospital Open, som er en del af den amerikanske Web.com Tour.

Sejren indbringer fynske Cappelen en check på mere end 100.000 dollars. Men endnu mere væsentligt bringer den ham på på 10. pladsen på Web.com Tours samlede rangliste.

Web.com Tour er den næststørste golftour i USA, og når sæsonen rundes af til august, vil de 25 højest rangerende opnå ret til at spille på PGA Tour, som er verdens stærkeste tour. Dermed er der rigtig gode chancer for, at den 29-årige dansker fra 2020-sæsonen er PGA Tour-spiller.

- Jeg har arbejdet med nogle gode folk, og det har bare bekræftet, at jeg har brug for at fokusere på processen - vide at jeg er god nok og lade processen bringe mig til målet en dag, sagde Cappelen efter sejren til Web.com Tours hjemmeside.

Som så mange andre professionelle golfspilllere har Sebastian Cappelen været gennem op- og nedture i sin karriere.

I 2014 vandt han sin allerførste turnering på Web.com Tour, og det fik mange til at tro, at det ville være nemt for ham at spille sig på PGA Tour. Sådan kom det ikke til at gå, men nu er der klare tegn på, at Cappelen er på vej ind på den store scene efter hans sejr på The Country Club at Wakefield Plantation i North Carolina.

Hvis han fuldbyrder sin kvalifikation til PGA Tour, vil han sandsynligvis være en af to danskere på touren til næste år.

- Sebastian havde en imponerende amatørkarriere på Arkansas University i USA og nåede helt op som nr. 4 på amatørernes verdenrangliste tilbage i 2013, så det har uden tvivl været nogle svære år at komme igennem. Derfor tror jeg, at det er en styrket og mere moden spiller, der nu er på vej til at etablere sig på højeste professionelle niveau, udtaler Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.   

Lucas Bjerregaard er også tæt på et sikkert medlemskab af PGA Tour til næste år. Han har dog tilspillet sig den mulighed med stærke resultater i nogle af de største turneringer i verden, som er tællende på PGA Tour - nemlig majors og World Golf Championship.

Sebastian Cappelens nu to sejre er de eneste to danske sejre nogensinde på Web.com Tour. De er også de eneste to professionelle sejre af danske herrespillere på højt niveau på amerikansk jord.

Sebastian Cappelen er ikke så bredt kendt i Danmark som andre pro’er, der spiller på europatouren. Cappelen er amerikansk gift og spiller i USA. Han deltog dog ved Made in Denmark på Himmerland Golf & Spa Resort i 2016, hvor han blandt gjorde opmærksom på sig selv ved at være en af kun to spillere, der lavede hole-in-one.

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39