Submitted by hkr on
ESG regnskab

CO2 rapportering fra golfklubberne

Siden repræsentantskabsmødet har flere golfklubber benyttet sig af muligheden for at få overblik over deres nuværende CO2e aftryk. 

Graf over co2 i golfklub

Den rådgivning vi giver til klubberne giver både indsigt samt økonomiske besparelser, men sætter også gang i overvejelserne om nye investeringer til robotter til pleje af store arealer på golfbanen. Andre klubber har fået sig en overraskelse når de finder frem til hvor meget strøm der anvendes i klubben, hvor fokus nu er at finde frem til hvor det høje forbrug kommer fra og dermed reducere det.

På nuværende tidspunkt har 20 golfklubber benyttet sig af mulighed for at få indsigt og rådgivning omkring hvor der kan reduceres og klubbens nuværende niveau sammenholdt med de øvrige klubber i Danmark. En af dem er Odense Golfklub.

- Det tager ca. 15 min. at indsende data igennem linket på hjemmesiden, ca. 1-2 timers dialog med Dansk Golf Unions bæredygtighedskonsulent, hvilket må siges at være tid godt givet ud, siger Esben Hallundbæk, der er Direktør i Odense Golfklub. - Rapportens indsigt giver os et solidt fundament til at handle ud fra, så vi kan opretholde den høje standard, som både vores medlemmer og gæster forventer og fortjener, forklarer Esben Hallundbæk.

I efteråret udbyder vi en ny bæredygtighedsuddannelse for golfklubberne, der afvikles i to omgange - i Mollerup Golfklub og i Værløse Golfklub. Uddannelsen har to moduler, hvor vi tager udgangspunkt i jeres golfklub, ud fra de ressourcer rammer og muligheder, vi kortlægger i processen. Forløbet har deltagelse af andre klubber, der ligeledes gerne vil arbejde med deres grønne profil. Det vil være ideelt for din klub, hvis I deltager med chef-greenkeeperen, jeres manager og en eller to bestyrelsesmedlemmer. 

- Vi ser frem til at samarbejde med andre klubber til oktober, når græsset gror lidt mindre, udtaler Esben Hallundbæk, og fortsætter - så vi kan blive en endnu grønnere sport.

 

Du kan læse mere og tilmelde din klub til bæredygtighedsuddannelsen her eller starte med at få en CO2 rapport her

 

Hvad er besparelsen i CO2 og økonomi i drift med robotter?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursus lige nu

Hvad er besparelsen i co2 og økonomi?

Hvad er besparelsen i co2 og økonomi?

Robotter og energiforbrug

Klubnyt...

Få en co2 rapport her

Få en co2 rapport her

Indberet CO2

...

Jacob Thomsen

Bæredygtighedskonsulent
Telefon: +45 24 43 97 41
E-mail: jth@dgu.org
  • Bæredygtighed & grøn omstilling

  • Bæredygtige forretningsmodeller

  • Grøn værdiskabelse

  • Forskning med fokus på grøn omstilling

  • Vand, Energi, Affald & Materialer til pleje og vedligehold

  • Dialog med grønne netværk offentlige som private

  • Innovation

  • Læring & facilitering af grøn omstilling