Submitted by Anonymous (not verified) on
Poke_hojgaard.png

Danmark får to nye europatour-spillere i 2020

Benjamin Poke og Rasmus Højgaard har med forrygende spil over seks dage sikret sig ret til at spille på den allerbedste europæiske golftour i hele 2020.

De to danskere har aldrig tidligere haft kategori på europatouren, men nu har de adgang til at spille en lang række turneringer på europatourens 2020-program.

Det står klart efter den sidste del af europatourens tourskole, som blev spillet på Lumine Golf Club i Spanien.

Her imponerede især 27-årige Benjamin Poke fra CGC Golf i Vallensbæk. Poke var allerede efter to dages spil på en delt førsteplads. Efter tre dages spil var han alene på førstepladsen. Han så sig siden aldrig tilbage, og han sluttede som tourskolens suveræne etter i 25 slag under par. Poke var den eneste spiller, der gik alle seks runder i færre end 70 slag, og han er den første herrespiller fra Danmark, der har vundet tourskolen.

- Jeg kunne ikke rigtig spise noget i morges, og det var også svært for mig at spise noget på banen, både i går og i dag. Men nu er det verdens bedste dag, siger Benjamin Poke.

- Benjamin Poke er en spiller, der har udviklet sig lidt senere end nogle andre. Han har ikke været en del af landsholdet, men har gjort tingene på sin egen måde, og det kan også føre en langt. Stor respekt for ham, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golf Klub ved Billund har i modsætning til Poke længe været tippet en stor fremtid, selvom han kun er 18. Højgaard vil næste år være en af de yngste spillere overhovedet på europatouren.

- Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres, lyder den umiddelbare kommentar fra Rasmus Højgaard efter runden.

- Det er lidt af et generationsskifte, der er i gang. Både Rasmus og Benjamin har haft rigtig fornuftige sæsoner på challengetouren. Rasmus greb jo chancen fantastisk ved at spille godt og få topplaceringer ved de challengetour-turneringer, hvor han fik wild cards, supplerer Claus Mølholm.

Challengetouren er den næstbedste europæiske tour. Her skal Rasmus Højgaards tvillingebror Nicolai spille næste år. Efter en afsluttende runde i 72 slag sluttede Nicolai Højgaard et godt stykke fra de 25 første pladser på tourskolen, som giver adgang til europatouren.

Med tilføjelsen af Benjamin Poke og Rasmus Højgaard er Danmark sikret otte spillere på europatouren i 2020. De seks andre med tourkort er Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen og Jeff Winther.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39