Submitted by Anonymous (not verified) on
em guld2020.jpg

Danmark vinder guld ved EM i Østrig

De danske herre vandt fredag eftermiddag guld i Østrig ved Senior EM for hold. 

Guldet kom i hus på overbevisende vis i finalen mod Italien, og Danmark er dermed gået hele vejen på Diamond Country Club og er europamestre for seniorer. 

Vejen til guldet

I kvalifikationen sluttede det danske hold på femtepladsen, hvilket gav adgang til kvartfinalerne og hulspil.

Værterne fra Østrig blev ryddet af vejen. De tyske forhåndsfavoritter måtte også bøje sig. Både kvartfinalen og semifinalen blev tætte opgør, men i finalen blev Italien slået klart med 2,5-0,5.

Den danske foursome bestående af Hans Peter Jacobsen og Michael Flindt var ude i et tæt opgør; et som aldrig fandt en vinder, og endte med en deling. 

Det var et resultat af klare sejre i singles. Bjørn Nørgaard vandt 4&3, og den nye mand på holdet, Kent Tonnesen, gjorde kort proces med 5&4 i sin single.

Med matchen allerede afgjort, blev der delt på 17. hul i den tidligt startende foursome. 

Det er første gang nogensinde, Danmark vinder Senior EM i golf. Før dagens historiske resultat var sølvmedaljer fra Sverige i 2017 det største resultat.

- Vi er jo meget glade, vi er meget tilfredse. Folk har jo knoklet og spillet meget, meget stor golf.

- Det er altid fedt at være de første, som får en guldmedalje. Men så er forventningerne jo også højere fremadrettet. Vi ved, hvad vi kan. Inden for fire år har vi en fjerdeplads, en andenplads og en førsteplads. Det er jo ikke så ringe endda, udtaler den spillende holdkaptajn, Michael Flindt.

Sportschef i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, tilføjer:

- For nogle år siden ændredes aldersgrænsen til 50 år for senior herrerne, og der så vi et potentiale i herrerne og de hentede en flot sølvmedalje på PGA Sweden i 2017. Året efter tog de til Østrig for at gå hele vejen og det endte med et flop - men tilbage på samme bane har de nu fået revanche og kan kalde sig europamestre. 

 

Fakta:

EM senior herre hold har været spillet siden 2006 og sølvmedaljen fra 2017 er hidtil eneste medalje på hold-siden

Kent Tonnesen er ny "dreng" i klassen og har på trods af manglende international erfaring virkeligt imponeret.

Bjørn, Michael og Hans Peter er alle erfarne i international sammenhæng, og har før imponeret og leveret internationalt. 

Michael Flindt er eksempelvis tidligere Europamester i Mid-amateur (2008) og har spillet internationalt lige siden.