Submitted by Anonymous (not verified) on
2019_egtc_Denmark.jpg

Danmarks pigelandshold vinder historisk guld ved EM

Det danske pigelandshold har i dag lørdag spillet sig til guldmedaljer ved EM for hold. Det er første gang nogensinde, at et dansk pigelandshold vinder EM 

- Det er fuldstændig fantastisk. Tingene gik bare op i en højere enhed. Sammenholdet har været afgørende, og vi havde allerede inden EM lagt en god strategi for, hvordan vi ville være som hold, siger Anders Danielsen, der er landstræner for pigerne.

Guldholdet består af Anne Norman fra Rungsted Golfklub, Natacha Husted fra Smørum Golfklub, Amalie Leth-Nissen og Cecilie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub, Alberte Thuesen fra Mølleåens Golf Klub og Olivia Grønborg fra Helsingør Golf Club.

De danske piger blev nummer tre i det indledende slagspil, hvorfra de otte bedste går til medaljespillet. I knockoutrunderne gjorde Danmark det af med først Tjekkiet og siden Tyskland, begge gange efter at have tabt de indledende parmatcher (foursomes). 

I finalen ventede værterne for Spanien. Pigernes EM blev nemlig spillet på Parador El Saler ved Valencia. Men danskerne vandt med 4-3, den snæverst mulige margen, og kan dermed kalde sig europamestre.

Medaljen til pigelandsholdet er historisk i og med det er første gang, at Danmarks piger når frem til finalen. Fire gange tidligere - i 1993, 2006, 2007 og 2012 - er det blevet til bronze. 

- Jeg tror slet ikke, det er feset ind endnu, siger Anne Normann, der var en af de spillere, der lykkedes med at vinde sin single i finalen.

- Det er så meget over vores forventninger. Og jeg tror, det er fordi, vi har det så godt sammen. Der er så meget gensidig respekt, og det hjælper så meget, at der hele tiden er fem andre, der hepper på én, fortsætter Anne Normann.

Såvel Danmarks herrer som damer spillede sig i medaljespillet i år, men ingen af dem opnåede metal.

Ved EM sidste år fik netop de to hold begge bronze. I år får Danmark kun en enkelt EM-medalje med hjem. Den er til gengæld af højeste karat.

- Vores målsætning er hvert år at hente en medalje til et europamesterskab, og når der tilmed sættes historie, så kan vi kun være meget tilfredse. På pige- og damesiden er vi en meget lille golfnation, men kvaliteten af spillerne og den træning, der gennemføres, er meget høj og vi ser, at vi kan være med på europæisk topplan, udtaler Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39. Anders Danielsen 20 77 82 51