Submitted by Anonymous (not verified) on
EGA christoffer bring_0.jpg

Dansk EM-guld til Christoffer Bring

Christoffer Bring vandt lørdag det individuelle Europamesterskab i golf for herrer - som den fjerde dansker nogensinde.

På en dag, hvor det meste af Danmarks øjne rettede sig mod Holland og en EM-kamp i fodbold, rendte en ung dansker fra Næstved med Europamesterskabet i golf for amatører.

På Golf du Medoc Resort i Frankrig triumferede 22-årige Christoffer Bring, og han skriver sig således ind i den stolte række af danske europamestre for herrer som nummer fire i rækken. Morten Backhausen vandt i 1993, Lucas Bjerregaard i 2010 og senest Nicolai Højgaard i 2018 – og nu altså Christoffer Bring.

Christoffer Bring begyndte finaledagen på andenpladsen – blot et slag fra den førende svensker, Ludvig Åberg. Næstved-spilleren lagde ud med en dobbelt-bogey på første hul, og dermed var afstanden til den førende svensker pludselig tre slag i stedet for blot et enkelt.

Men derefter kom der for alvor styr på både nerver og spil. En birdie allerede på 3. hul sendte nemlig hurtigt Bring tilbage i medaljekampen. Yderlige to birdies fulgte på de næste huller, og halvvejs var stillingen i den dansk/svenske tvekamp præcis, som da dagen begyndte.

Dermed var der lagt op til en nervepirrende afslutning. Men en bogey til Åberg på 15., og en birdie til Bring på det følgende hul gav pludselig danskeren en føring på to slag. Med par på de to sidste huller kom den føring aldrig i fare, og Bring kunne hæve pokalen i triumf, da sidste putt var sænket.

Brings vinderscore blev -20 efter runder i 64, 64, 69 og 67 slag.

Svenske Ludvig Åberg vandt sølv, mens bronzen gik til spanske David Puig.

Hos Dansk Golf Union er der naturligvis stor glæde over lørdagens danske EM-triumf: 

- Individuelle EM-medaljer hænger ikke på træerne, og Christoffers EM-guld er endnu et bevis på, at talentudviklingen i dansk golf befinder sig på et ekstremt højt niveau. En stor cadeau til de danske klubber, trænere og landstrænere - og ikke mindst spillere som Christoffer, som med vilje og dedikation viser vejen for de mange andre store danske talenter på vej frem, siger DGU's direktør Morten Backhausen, som parentes bemærket blev den første danske herrespiller til at vinde det individuelle europamesterskab for herrer, da han triumferede i 1993. 

 

Fakta: 

Lørdagens danske individuelle EM-guld var den fjerde hos herrerne og den femte i alt for dansk golf. 

 

Danske individuelle EM-triumfer:

 

Herrer: 

2021: Christoffer Bring 

2018: Nicolai Højgaard 

2010: Lucas Bjerregaard

1993: Morten Backhausen

 

Damer: 

2013: Emily Pedersen

 

Yderligere info / Kontakt:

Eltiechef:

Claus Mølholm, Tlf.: +45 4326 2702, Mobil: +45 2889 5139, mail: cml@dgu.org