Submitted by Anonymous (not verified) on
IMG_7220Jon Bonde Eriksen golfensdag2020 dragør og albertslund-800px.jpg

Dansk golfboom - antallet af spillere er atter over 150.000

De danske golfklubber er inde i en rivende medlemsudvikling.

Opgørelsen for uge 33 viser, at der lige nu er 150.308 medlemmer i de danske golfklubber.  Det er første gang siden udgangen af 2017, at golfsporten er på den lykkelige side af den symbolske grænse på 150.000 spillere.

- Det betyder noget at bryde den grænse. Nu ved vi med sikkerhed, at vi bliver flere i år end sidste år. Og jeg tror faktisk, at vi kommer til at blive flere end nogensinde før og når op på 155.000 spillere, siger Morten Backhausen, der er direktør i Dansk Golf Union.

2020 blev ellers indledt med en mærkbar tilbagegang på medlemsfronten. Brundtland og Skjoldenæshom Golfklubber lukkede henover vinteren, og coronasituationen betød, at ingen meldte sig ind i klubberne i det tidligere forår.

- I begyndelsen af april var vi færre golfspillere, end vi har været i rigtig mange år. Vi var 2500 bagud i forhold til sidste år. Golfbranchen kiggede ind i noget, der potentielt var rigtig skidt - på medlemssiden såvel som på greenfee-indtægter, sponsorer og company days, forklarer Morten Backhausen.

Ironisk nok viste coronavirus sig at indebære fordele for golfsporten. Den 25. maj havde de danske golfklubber indhentet det tabte og lå på samme antal medlemmer som tilsvarende tidspunkt i 2019. Siden er det kun gået opad.

- Corona har gjort, at danskerne har behov for at vide, hvor de i et coronasikkert miljø kan dyrke idræt og være sociale. Det kan de i golfsporten, siger Jonas Meyer, udviklingschef i Dansk Golf Union.

Han mener også, at corona har givet det sidste puf til en stor gruppe mennesker, der tidligere har spillet golf og længe har puslet med tanken om at genoptage sporten. Mange af dem tager nu skridtet tilbage i sporten.

- Og så synes jeg også godt, vi kan sige, at golfklubberne og DGU har forberedt sig på at være klar til at rekruttere, når mulighederne opstod. Vores klubber er blevet dygtigere og bedre til at prioritere rekruttering.

Jonas Meyer glæder sig særligt over, at kvinder og juniorer står for en større del af de nyankomne spillere end af de bestående spillere. Danmark har i en årrække haft en markant overvægt af mandlige spillere, ligesom en tredjedel af landets juniorer er sivet ud af sporten de seneste ti år.

- Vi er 500 flere juniorer end på samme tid sidste år. Den største fremgang rent andelsmæssigt er på børnene. Det er rigtig glædeligt, og det giver et potentiale for at få forældre og yngre voksenmedlemmer ind i klubberne, siger Jonas Meyer.

Det officielle antal golfspillere gøres hvert år op den 30. september. Og det er dér, at det endelige fremskridt skal måles for 2020.

Lige nu er der 3.700 flere golfspillere end på samme tid sidste år.

Ved udgangen af 2012-sæsonen var der 152.972 spillere. Det er det højeste antal hidtil.

 

Kontakt 

Morten Backhausen, 20 45 93 23

Jonas Meyer, 21 43 25 87