Submitted by Anonymous (not verified) on
Fotografen er på vej

Danske EM-Herrer flyvende fra start

Tre ud af fire danske golflandshold har kurs mod kvartfinalerne efter tirsdagens indledende EM-spil rundt omkring i Europa. Især herrerne viste imponerende takter i Sverige, hvor den danske sekstet har lagt sig i spidsen for kvalifikationen. Damerne kom pænt ud af startblokken på hjemmebanen i Helsingør, og juniordrengene i Finland har ligeledes kurs mod kvartfinalen.

 

Forhåbningerne var på forhånd ikke skyhøje, men det danske herrelandshold overraskede stort og fik den bedst tænkelige start på EM for hold i Sverige. Holdet deler føringen i slagspilskvalifikationen efter førstedagen i Halmstad og står således med gode kort på hånden for at sikre sig en kvartfinaleplads.

De seks danske herrer har ihvertfald givet sig selv et fantastisk udgangspunkt, inden det onsdag skal afgøres, hvilke otte nationer der kommer til at spille med om medaljer. Men selv om danskerne har 13 slag at give af til Skotland på 9.-pladsen skal der ikke meget til, før tingene spidser til. Og det ved landstræner Thomas Kiel Larsson, som er med i Sverige:

 

- Det var en rigtig god dag, og drengene arbejdede godt. De gav sig selv chancer hele vejen rundt, og nu ligger vi bedre til end forventet. Men i morgen skal der leveres igen, da et par af de andre hold ikke har spillet op til det, de burde. Det bliver spændende, konstaterer Thomas Kiel Larsson, der ikke mindst kunne glæde sig over Gilleleje-spilleren Morten Toft Hansen, der var bedst af alle med en superrunde i 67 slag (-5) Martin Leth Simonsen fra Aalborg fulgte trop med en 68'er (-4), mens Sixten Stemann Jensen med en 71'er (-1) sørgede for den tredje danske score under par.

 

Tilfredshed på hjemmebanen

På den anden side af sundet har damerne EM-hjemmebane i Helsingør, og her ligger holdet efter førstedagens strabadser på en særdeles fornuftig fjerdeplads. Inden EM gik ambitionerne gik på en plads i top 8, så åbningen vækker glæde hos landstræner David Dickmeiss,

- Jeg er meget tilfreds. Vi fik ikke den bedste start, men pigerne viste god moral, kæmpede sig flot tilbage og holdt sammen på runderne. Kigger man på verdensranglisten burde vi ligge lige omkring nummer otte, men der er par gode hold bag os - ikke mindst Irland og Sverige, så vi skal ud og spille en god gang golf i morgen, siger David Dickmeiss, som især glædede sig over Vejles Stephanie Bertelsen, som kom ind i 69 slag (-2) - blandt andet takket være en god bag-ni med en eagle på 10. hul.

- Jeg holede fra 77 meter, lød det fra en smilende Stephanie Bertelsen, som netop har overstået sin collegekarriere i Texas og aldrig tidligere har spillet hold-EM.

 

Close race i Finland

I Finland forsøger juniordrengene at leve op til de store danske resultater i EM-sammenhæng. To guld- og en bronzemedalje er det blevet til siden 2007, og efter førstedagens spil på Pickala Golf i Finland bevarede drengene chancen for at fylde skabet op med flere EM-pokaler. Holdet ligger efter førstedagens særdeles tætte kval-spil på en sjetteplads - med to slag op til Sverige på andenpladsen, men også kun to slag ned til den 9.-plads, som udløser sorteper i forhold til kvartfinaler og medaljespil.

- På en meget blæsende dag fik vi ikke helt den start på dagen, som vi havde planlagt, men holdet holdt godt sammen på spillet, og der blev kæmpet fantastisk. Vi ser frem mod opgaven i morgen tirsdag, er meldingen fra landstræner Martin Raal Kold, som er med i Finland.

 

Godkendt i Tjekkiet

Sværere - men ikke umuligt - ser det ud for de danske juniorpiger, der spiller i Tjekkiet. Her ligger det urutinerede danske hold på en 12. plads med otte slag op til 8.-pladsen inden onsdagens afgørende slagspilskvalifation. Med til historien hører, at damernes hold på hjemmebanen i Helsingør blev forstærket med to juniorspillere, som ellers ville have været med i Brno.

- En godkendt dag for et ungt pigehold. De viser alle gode momenter, men et par af runderne bliver unødvendigt høje, og vi mangler lige en eller to runder til at trykke holdscoren nedad. Det går vi efter tirsdag, siger landstræner Thomas Poulsen fra Tjekkiet.

 

EM for hold afvikles med to runder slagspilskvalifikation, hvor holdets fem bedste scores tæller med i regnskabet. Efter slagspilskvalifikationen går man over til hulspil, hvor nummer 1 parres med nr. 8, nr. 2 med nr. 7 etc i kvartfinalerne. Hold fra 9. pladsen og ned spiller placeringskampe.

 

Scores:

EM herrer

EM damer

 

EM drenge

EM piger

 

De fire danske EM-hold:

 

Herrer: Martin Leth Simonsen (Aalborg), Niklas Nørgaard Møller (Kokkedal), Sixten Stemann Jensen (Hjortespring), Peter Launer Bæk (Odense Eventyr), Morten Toft Hansen (Gilleleje) og Phillip Juel-Berg (Søllerød).

 

Damer: Caroline Nistrup (Smørum), Malene Krølbøll Hansen (Hedeland), Stephanie Bertelsen (Vejle), Marie Lund Hansen (Sønderjylland), Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn) og Cecilie Bofill (Silkeborg Ry).

 

Juniordrenge: John Axelsen (Sorø), Christoffer Bring (Næstved), Alexander Frances (Møn), Jonathan Gøth-Rasmussen (Helsingør) Zacharias Agerbak (Smørum), Frederik Hedmark (Kolding).

 

Juniorpiger: Line Toft Hansen (Gilleleje), Stephanie Amalie Astrup (Horsens), Eva Maria Fabricius-Bjerre (København), Louise Staalbo (Korsør), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø) og Mathilde Bang Fredensborg (Hedeland).