Submitted by Anonymous (not verified) on
Fotografen er på vej

De fire hold til EM i Golf er udtaget

EM for damer spilles i Danmark på Helsingør Golf Club's bane, hvor en større bruttotrup af damer og piger har trænet i forsommeren inden den særlige 30-dages regel forhindrede yderligere træning og turneringsdeltagelse.

På holdet er følgende spillere udtaget: Caroline Nistrup (Smørum), Malene Krølbøll Hansen (Hedeland), Stephanie Bertelsen (Vejle), Marie Lund Hansen (Sønderjylland), Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn) og Cecilie Bofill (Silkeborg Ry). David Dickmeiss er medrejsende træner.

- Holdet består af både rutinerede og unge spillere, der alle har vist, at de kan begå sig internationalt, og vi håber, at hjemmebane-fordelen kan udnyttes til at give lidt medvind, når der er behov for det. Vi har prioriteret at stille stærkeste hold til EM'et i Helsingør. Derfor har vi udtaget to juniorspillere, som kunne have forstærket pigeholdet. Sidste års 11. plads skal revancheres og målsætningen er i første omgang at komme med i medaljespillet blandt de otte bedste hold i slagspilskvalifikationen, fortæller eliteansvarlig Claus Mølholm..

EM piger afvikles på Golf Resort Kaskada Brno i Tjekkiet og følgende spillere er udtaget: Line Toft Hansen (Gilleleje), Stephanie Amalie Astrup (Horsens), Eva Maria Fabricius-Bjerre (København), Louise Staalbo (Korsør), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø) og Mathilde Bang Fredensborg (Hedeland) til at repræsentere dette års EM pigehold. Thomas Poulsen er medrejsende træner.

- Sidste år var det er nyt og uprøvet hold vi sendte til EM. I år er der genvalg til fire spillere og det giver lidt mere rutine til holdet, som gerne skulle forbedre sidste års 14. plads. fortæller Thomas Poulsen.

EM for herrer spilles på Halmstad Golf Club's North Course i Sverige og til holdet er udtaget følgende spillere: Martin Leth Simonsen (Aalborg), Niklas Nørgaard Møller (Kokkedal), Sixten Stemann Jensen (Hjortespring), Peter Launer Bæk (Odense Eventyr), Morten Toft Hansen (Gilleleje) og Phillip Juel-Berg (Søllerød). Til at støtte holdet er Thomas Kiel Larsson medrejsende træner.

- Banen minder på om Silkeborg, hvor vi fik en 5. plads i 2013, og den kræver et stabilt langt spil. Denne gang består holdet består af fire EM herre "rookies" og det handler derfor om at komme i First Flight blandt de 8 bedste, fortæller Thomas Kiel Larsson.

EM drenge afvikles på Pikala Golf Club's Park Course i Finland og følgende spillere er udtaget: John Axelsen (Sorø), Christoffer Bring (Næstved), Alexander Frances (Møn), Jonathan Gøth-Rasmussen (Helsingør) Zacharias Agerbak (Smørum), Frederik Hedmark (Kolding). Medrejsende træner er Martin Raal Kold.

- Ser man på drengenes placeringer på amatørverdensranglisten, så er det et hold med stort potentiale og et stærkere og mere erfarent hold end det, der fik en syvende plads sidste år. Finland har inspireret til mange individuelle danske sejre siden 2010 og drengeholdet har tidligere vundet guld i 2007 og 2009, så ambitionerne er høje, fortæller Martin Raal Kold.

EM for hold afvikles ved at der i de første to dage spilles 18 hullers slagspil, hvor fem ud af seks scores pr. dag tæller til holdets samlede score.

De otte lande med lavest samlede score efter de 36 hullers kvalifikation, spiller hulspil over 36 huller pr. dag efter cupsystemet med hhv. to foursomes og fem singles. Øvrige hold spiller hulspil over 18 huller med en foursome og fire singler.

 

For yderligere informationer:

Claus Mølholm, eliteansvarlig DGU, cml@dgu.org, +45 28 89 51 39

EM damer: David Dickmeiss, 2620 7746
EM piger, Thomas Poulsen, 2097 9968
EM herrer, Thomas Kiel Larsson, 2517 6795
EM drenge, Martin Raal Kold, 2334 7557