Submitted by Anonymous (not verified) on
_27A8109.jpg

Den Gyldne Golfbold går til VM-vinderne

Den Gyldne Golfbold 2018 gik til John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard, der sammen vandt det første verdensmesterskab i dansk golfs historie.

De tre stortalenter blev hædret med dansk golfs fornemste pris efter en sæson, hvor der ellers var masser af kvalificerede bejlere til hæderen.

Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen har alle løftet deres i forvejen høje niveau. Og Nicolai Højgaard vandt et individuelt EM, som den kun tredje dansker nogensinde.

Ingen dansk præstation kom dog op på siden af den VM-triumf, som John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard hentede på Carton House ved Dublin i september.

- En sejr på det her niveau er en sejr på højeste niveau, men også en sejr der skaber forventninger til fremtiden. Og vi glæder os til at følge jer alle tre de kommende år hvor det bliver en helt anden historie, nemlig jeres individuelle karrierer der kommer i højsædet, sagde Michael Lermark, formand for Sportsjournalisternes Golfklub, under overrækkelsen af Den Gyldne Golfbold.

Ved den lejlighed blev den danske trio det klart yngste hold nogensinde til at vinde Eisenhower Trophy, som er den officielle titel på VM-trofæet. De tre spillere udviste stort mod og selvtillid ved at overhale USA på sidstedagen og henvise stormagten til 2. pladsen.

- Det er kæmpestort. Der har været nogle store navne på det trofæ, så det er en ære for os, siger Rasmus Højgaard, der sammen med Nicolai Højgaard og John Axelsen var i Brøndby for at modtage Den Gyldne Golfbold.

- Jeg havde slet ikke tænkt på, at vi kunne kandidere. Jeg troede ikke, at et amatøresultat kunne være nok til at modtage Den Gyldne Golfbold, siger Nicolai Højgaard.

- Det, der har slået mig mest efter VM er, at jeg har været til forskellige turneringer i USA, hvor forskellige coaches og spillere fra forskellige lande kom og sagde tillykke. Da gik det op for mig, at det var globalt, det vi havde gjort, siger John Axelsen.

 

Kontakt:

Michael Lermark, formand Sportsjournalisternes Golf Klub, 40 15 25 15

Morten Backhausen, direktør Dansk Golf Union, 20 45 93 23

 

Billeder fra overrækkelsen vil snart være tilgængelige. Kontakt pressechef i Dansk Golf Union, Claus Rødgaard Thomsen, på 25 40 33 86 eller cth@dgu.org