Submitted by Anonymous (not verified) on
Danmarks herrer.jpg

Det danske herrelandshold vinder bronze ved EM

Det danske herrelandshold i golf slog lørdag overbevisende hjemmebaneholdet fra England i kampen om bronze ved hold-EM.

Dermed leverer holdet et mere end respektabelt forsvar af sit EM-guld fra sidste år og kan vende hjem med bronzemedaljer om halsen.

- Jeg har det sådan, at en medalje til et EM er altid godkendt. Og det er noget sjovere at rejse hjem med bronze end med en fjerdeplads. Men vi sidder ikke og storjubler. Vi vil gerne have spillet den finale, sagde herrelandstræner Thomas Kiel Larsson lige efter, at sejren over England var i hus.

Det er ottende år i træk, at det danske landshold får medalje ved mindst ét af de fire hold-EM (herrer, damer, drenge, piger)

I dagens bronzematch, som blev spillet på den ikoniske bane Royal St. Georges, slog Danmark England med hele 5-2. De danske spillere vandt begge morgens foursomes (hvor man spiller som makkerpar) og i eftermiddag vandt de to af de fem singler og delte to andre.

- Vi håbede på at få metal med hjem og det lykkedes netop. Og så gjorde vi det endda mod en af de allerstørste nationer i Europa, lyder det fra Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Danmarks seks bronzevindere er:

Frederik Kjettrup, Brønderslev Golfklub

Hamish Brown, Aalborg Golf Klub

Søren Broholt Lind, Odder Golfklub

Rasmus Neergaard-Petersen, Furesø Golfklub

Frederik Birkelund, The Scandinavian

Jens Kristian Thysted, Smørum Golfklub

De tre førstnævnte var på det hold, der vandt EM-guld for et år siden. Rasmus Neergaard-Petersen vandt i slutningen af juni sølv ved det individuelle EM og han kan altså se tilbage på en sommer, hvor han har hentet to EM-medaljer.

- Truppen var nede, efter vi havde tabt semifinalen i går, og det er klart bedre at få en 3. plads end en 4. plads, siger Frederik Kjettrup, som var manden, der vandt den match, som cementerede medaljen til det danske landshold.

Nu er der mindre end to måneder til, at Danmark skal til Frankrig og forsvare sit EM-guld. Her skal Danmark stille med tre spillere, som meget vel kan være tre af de samme, der nu har vundet EM-bronze.

EM blev vundet af Spanien, som slog Sverige i finalen - ligeledes med cifrene 5-2.

 

Kontakt: 

Claus Mølholm, 28 89 51 39