Submitted by Anonymous (not verified) on
Junior Cup landskamp.jpg

DGU Junior Cup - særlig landskamp for ungdommen

Der var en særlig stemning over Helsingør Golf Club i weekenden, da vinderne af DGU Junior Cup skulle spille landskamp mod Norge og Sverige.

De danske spillere havde taget en lang vej for at blive udtaget: Det startede med klubkvalifikation, der kunne afvikles i alle klubber med fuldgyldigt medlemskab af Dansk Golf Union. Næste stop var landsdelsfinaler og til sidst skulle det endelige slag slås til landsfinalen i Blommenslyst Golfklub. Vinderne af hver aldersgruppe (13-18 år) hhv. en dreng og en pige fik æren af at repræsentere Danmark ved weekendens landskamp.

Denne landskamp har år efter år vist sig at være en kæmpe oplevelse, for de børn der kvalificerer sig. Det er en af den slags oplevelser, der kan give deltagerne blod på tanden og fortsætte med at dygtiggøre sig inden for golf – og hvem ved, måske de kan nærme sig det rigtige landshold. Der er f.eks. flere af spillerne fra DGU’s trupper, der tidligere har deltaget i landskampen. Nogle af disse spillere har i øvrigt haft så stor en oplevelse til denne landskamp, at de har prioriteret Junior Cuppen igen.

 

Spillet

Matchen løber over en hel weekend.
Spilleformatet er 6-point københavner fra scratch begge konkurrencedage. 

Lørdag blev der spillet Mix Foursome, hvor dreng og pige fra hver aldersgruppe spiller sammen, mod de andre landes tilsvarende aldersgruppekonstellationer.
Søndag blev der spillet singler, hvor hver aldersgruppe fra Norge, Sverige og Danmark spiller mod hinanden, drenge og piger indbyrdes.

Danmark blev slået af Sverige og Norge i weekendens landskamp, men det ændrer ikke på udbyttet. Alle havde en rigtig god og sjov weekend. Det var en god oplevelse for spillerne, både ift. golfspillet og de venskaber der opstod mellem spillerne fra alle tre lande. Der var lejrstemning, hygge, og ind imellem matcherne var der da også arrangeret sociale og venskabelige konkurrencer, der var med til at skabe et sammenhold på tværs af de tre lande.

Danmark kom en del bagud på førstedagen, men det lykkes faktisk næsten at indhente Norge på sidstedagen. Der var spænding om andenpladsen, helt til sidste bold på hul 18, og Danmark ender kun et point efter Norge i den samlede stilling. Sverige vandt med 26 point, mens Norge fulgte med 14½ og Danmark med 13½.

De spillede en anden spilform, end de normalt spiller i turneringer. Efter turneringen gav spillerne udtryk for, at de følte, de virkelig blev belønnet, når spillede godt, og det kunne de godt lide. Det kunne måske også være en idé til klubberne, hvis man leder efter nye spilformer.

 

Se alle fotos fra dagen her

 

Danmarks hold

Adam Søndergaard Pedersen, Ikast Golf Klub
Amalie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub
Jens Kristian Thysted, Holbæk Golfklub
Liv Lunøe, Simon's Golf Club
Theis Støvring Poulsen, Smørum Golfklub
Cecilie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub
Daniel Markenfeldt, Dragør Golfklub
Natacha Høst Husted, Smørum Golfklub
Timothy Nielsen, The Scandinavian Golf Club
Julie Nygaard, Viborg Golfklub
Jeppe Heide Bank Olesen, Esbjerg Golfklub
Christina Marie Skov Pedersen, Viborg Golfklub