Submitted by Anonymous (not verified) on
Mobil_app_banen.png

Digitale scorekort til indberetning af tællende scores

 

I forbindelse med redesignet af Dansk Golf Unions database (DGUbasen) blev der indbygget en mulighed for at modtage elektroniske scorekort til regulering af handicaps i en spillers hjemmeklub. Denne funktionalitet bliver nu udnyttet da Baneguiden GLFR meget snart godkendes af DGU til at lade spillere indsende tællende scores via deres app. GLFR vil informere direkte når App'en er klar med den nye funktionalitet. 

I dag kan tællende scores tastes ind i systemet via en række forskellige input:

  1. Indsendt direkte fra en turnering
  2. Indtastet af en administrator i golfklubben
  3. Indtastet via touchskærm i klubben
  4. Indtastet via spillerens GolfBox profil fra Golf.dk
  5. Indtastet via GolfBox' App

- og nu også via GLFR's app. 

Der kan via app'en kun indsendes scores som allerede er godkendt elektronisk af spillerens markør i GLFR's system. GLFR henter det seneste opdaterede handicap på spilleren, samt den til enhver tid gældende Course Rating direkte fra DGUbasen, for dermed at kunne præsentere spilleren for et korrekt scorekort samt spillehandicap.

Når scoren er godkendt af markøren sendes kun hulscores retur, således at det altid er oplysninger fra klubbens system, som ligger til grund for en handicapregulering.  

Helt konkret forgår det ved at spilleren i app'en giver samtykke til at koble sin GLFR profil med DGUbasen, som dermed kan videresende et til enhver tid opdateret handicap til GLFR, og videreformidle det godkendte scorekort via DGUbasen til hjemmeklubben. Videresendelsen vil ske automatisk og hjemmeklubben skal således ikke foretage noget i den forbindelse. 

Markøren identificerer sig ligeledes via sit DGU login som det kendes fra Golf.dk, og kan dermed elektronisk godkende scoren (via mail eller direkte i app'en)

I hjemmeklubbens system vil scorekortet stå som indberettet via DGUbasen, og det vil indgå på lige fod med alle andre indberetninger af tællende scores i spillerens scorearkiv. 

 

For interesserede der gerne vil se præcis hvordan tilknytningen til DGU og indsendelsen af scorekort foregår, har GLFR lavet en bruger video som kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=kqngfmZtYJI