Submitted by Anonymous (not verified) on
EM damer landshold 2018.png

Dobbelt dansk medalje ved EM

Såvel de danske herrer som de danske damer fik bronzemedaljer med hjem fra EM.

Især for damerne er der tale om et historisk resultat. Det er nemlig damernes bedste resultat nogensinde ved et EM.

Holdet sejrede med cifrene 5 ½ - 2 ½  over Italien i bronzedysten. Dermed var medaljen i hus.

Damernes hidtil bedste resultat var, da de i 1995 blev nummer fire.

De historieskrivende spillere er Karen Fredgaard, Cecilie Finne-Ipsen, Malene Krølbøll, Sofie Kibsgaard Nielsen, Puk Lyng Thomsen og Marie Lund-Hansen.

- Det betyder rigtig meget for os. Det betyder meget for pigernes selvforståelse, at de viser, at de kan rykke sig og være med, siger damelandstræner Thomas Poulsen.

Også herrerne vandt bronze, da de vandt holdets sidste match over Tyskland.

- Jeg er rigtig tilfreds med vores indsats i dag. Jeg er skuffet over, at vi ikke er i finalen, for det synes jeg, vi burde have været. Men lige nu er jeg rigtig glad. Drengene er også rigtig glade. Det er ikke hver dag, man får bronze, siger Thomas Kiel Larsson, der er landstræner for herrerne.

Hos herrerne er det John Axelsen, Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Morten Toft Hansen, Gustav Frimodt og Andreas Hillersborg, der nu tager hjem med medalje om halsen.

EM-medaljerne kommer i en tid med rigtig flotte danske amatørresultater. For få uger siden blev Nicolai Højgaard individuel europamester. Og i sidste måned vandt det danske drengelandshold det uofficielle VM for juniorhold - ved samme lejlighed vandt Rasmus Højgaard den individuelle titel.

Sidste år vandt det danske drengelandshold EM-guld. To af spillerne fra det hold, nemlig Højgaard-brødrene, er i år rykket op det herrehold, der altså lige har vundet bronze.

- Det var to stærke hold, vi sendte til EM. Selvom det ikke resulterede i det ædleste metal, så blev forventningerne indfriet og for damernes vedkommende blev der sat en milepæl med bronzen i dag, sammenfatter Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.


 

Yderligere information

Thomas Kiel Larsson 25176795

Thomas Poulsen 20979968

Claus Mølholm 28895139