Submitted by Anonymous (not verified) on
Fotografen er på vej

EM-sølv til Danmark

Danmark måtte tage til takke med sølv ved EM for herrehold i Sverige efter nederlag til Skotland i finalen i Halmstad. Det var første gang nogensinde, at et dansk herrehold nåede op på medaljeskamlen ved mesterskaberne.

Turen mod EM-trofæet blev hurtigt op ad bakke for danskerne, der kom meget skidt ud af startblokkene i formiddagens foursomes. Morten Toft Hansen og Sixten Stemann Jensen røg ind i en lussing på 7/5, mens Peter Launer Bæk og Niklas Nørgaard Møller tabte en noget tættere match med 2/1.

Nede med 0-2 var der maksimalt pres på danskerne inden eftermiddagens fem singler. For at få EM-pokalen med hjem krævede det sejre i de fire, og selv om de fem danskere kæmpede bravt og fik vendt en skidt start på singlerne til regulær spænding om resultatet, lykkedes det kun for Philip Juel Berg (6/5) og Martin Leth Simonsen /2/1) at skaffe danske point på tavlen. Det hele blev afgjort i Niklas Nørgaard Møllers match mod Grant Forrest, der sænkede et syv-meter-putt for birdie på 17. og derefter vandt 18. Den skotske sejr kom til slut at lyde på 4,5-2,5.

Dyre foursomes

- De to nederlag i foursomes blev for dyre, og så blev det for meget op ad bakke. Vi var ved at få vendt bøtten, men til sidst holede skotterne de putts, der skulle til. Lige nu er vi skuffede, men om nogle timer er jeg sikker på, at vi er stolte over at have skaffet de første medaljer til Danmark nogensinde. Vi ville jo nok have taget sølvmedaljerne, hvis vi var blevet tilbudt dem inden turneringen, lød det fra holdleder Torben Nyehuus umiddelbart efter den historiske danske finale, som ikke ligefrem lå i kortene inden EM.

Danmarks hidtil bedste placering ved et EM for herrehold var en fjerdeplads tilbage i 1979.

Damerne knuste Italien

Efter to nederlag i træk på hjemmebanen i Helsingør var det en flok revanchelystne danske damer, der gik på banen i kampen om 7.-pladsen. Det gik ud over Irland, som måtte indkassere et nederlag på 3,5-1,5. Det hele blev afgjort på de sidste tre-fire huller, hvor danskerne lavede en stime birdies og dermed afgjorde det hele.

- Pigerne spiller meget bedre i dag, og selv om forholdene var fine i dag, laver de langt flere birdies derude. Det var godt at afslutte EM med en sejr, sagde landstræner David Dickmeiss efter det vellykkede EM-arrangement i Helsingør, der endte med fransk triumf for andet år i træk efter et tæt finaledrama mod Schweiz.

 

Oprejsning til juniorerne

De to danske juniorhold fik også oprejsning på sidstedagen og sluttede begge af med sejre. I Finland sluttede de danske drenge på 7.-pladsen efter en 5-0-sejr over de forsvarende europmestre fra Italien.

- Resultatet var mere spændende end resultatet antyder, men vi er glade for at få en sejr i hus, siger landstræner Martin Raal Kold.

De danske juniorpiger fik også en god afslutning på EM i Tjekkiet og sikrede sig 11.-pladsen efter en 4-1-sejr over Finland.

 

De danske EM-resultater 2015:

Herrer: Sølv

Damer: Nr. 7.

Juniordrenge: Nr 7.

Juniorpiger:  Nr. 11.