Submitted by Anonymous (not verified) on
Emily_Pedersen.png

Emily Pedersen fuldender enestående sæson med sin tredje sejr i rap

Emily Pedersen fra Danmark vandt søndag Andalucia Costa del Sol Open de España.

Sejren er hendes tredje sejr i træk på Ladies European Tour. Vi skal 31 år tilbage i tiden for at finde den sidste spiller, der vandt tre turneringer i rap på damernes europatour. Dengang var det Marie-Laure de Lorenzi fra Frankrig, der gjorde det nær umulige.

Emily Pedersens værk over de sidste tre måneder udgør en enestående præstation i dansk golf. Den sidste søndag i august vandt hun Tipsport Czech Ladies Open, og med to senere i Saudi Arabien og nu i Spanien bliver hun den første dansker nogensinde, der vinder fire sejre i en og samme sæson på en world tour.

I denne uge var hun fuldstændig suveræn på Guadalmina-banen nær Marbella.

Da de fire spillerunder var ovre, havde de 24-årige spiller fra Smørum to lokale spillere som de nærmeste i sit kølvand.

Men Nuria Iturrioz var hele fire slag efter Emily Pedersen, og der var yderligere fire slag ned til Ana Pelaez på 3. pladsen.

Alt sammen blot endnu et bevis på danskerens suverænitet. Allerede inden denne uge var hun garanteret den samlede 1. plads på Ladies European Tours samlede rangliste: Race to Costa del Sol.

Emily Pedersens fantastiske form kommer efter et par sæsoner med stor spillemæssig krise for danskeren, hvis talent var åbenlyst allerede inden hun vandt det individuelle EM som 17-årig.

- Når verdensranglisten opdateres på tirsdag så vil Emily nærme sig top-60 og hun vil tage til US Open med masser af selvtillid, lyder det fra Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Hendes resultater i otte turneringer siden coronapausen taler for sig selv, og de har sikret hende en plads i US Open, som går i gang om halvanden uge:

  • Fire sejre (Tipsport Czech Ladies Open, Saudi Ladies International, Saudi Ladies Team International (individuel og holdturnering) og  Andalucia Costa del Sol Open de España)

  • 2. plads ved Scottish Open (tællende på LPGA Tour og Emily Pedersens bedste resultat nogensinde i en LPGA-turnering)

  • 3. plads ved Swiss Ladies Open

  • 11. plads ved British Open - Emily Pedersens bedste resultat nogensinde i en major.

  • En 15. plads i Open de France og en 41. plads i Dubai Moonlight Classic.

Danmark har i denne sæson også hentet tre sejre på herrernes europatour. En ved Joachim B. Hansen og to ved Rasmus Højgaard. Det er aldrig sket tidligere, at vi har opnået syv sejre på højeste niveau i samme sæson.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39