Submitted by Anonymous (not verified) on
Emily_Pedersen.png

Emily Pedersen vinder igen - er dronning af damernes europatour

Emily Pedersen hentede søndag sin anden triumf på Ladies European Tour 2020, da hun slog Georgia Hall i et omspil ved Aramco Saudi Ladies International.

Sejren betyder også, at hun endegyldigt sikrer sig den samlede sejr på Ladies European Tour. Emily Pedersen, der har sin golfopvækst i Smørum Golfklub, har i flere måneder ligget i spidsen for tourens rangliste, Race to Costa Del Sol. 

Nu kan ingen hente hende og dermed bliver hun den kun anden dansker nogensinde til at vinde den samlede rangliste for en af golfens store tours. Den første var Iben Tinning, der vandt Ladies European Tours rangliste i 2005.

- Emily er i sit livs form, og inden de to sidste turneringer ser det ud til, at hun allerede nu har vundet LETs rangliste og dermed skriver endnu et kapitel til den danske golfhistorie. Perspektivet ser meget lovende ud for hende med OL til sommer og Solheim Cup til næste efterår, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union

Emily Pedersen lå i føring eller tæt på føring under stort set hele Aramco Saudi Ladies International. Søndag måtte hun dog mod slutningen af runden hente hele tre slag ind på engklelse Georgia Hall. Det lykkedes, og de to spillere sluttede begge i 10 under par. I omspillet var danskeren dog skarpest, og en birdie sikrede hende det, der må betragtes som karrierens største sejr.

- Jeg er virkelig stolt af, at jeg kom tilbage to gange. Det føltes som om, jeg var ude af det, men jeg blev ved med at kæmpe, sagde Emily Pedersen bagefter til Ladies European Tour.

Sejren er Emily Pedersens tredje sejr på Ladies European Tour. De to af dem er kommet i 2020, som er endt med at blive en af de mere bemærkelsesværdige comeback-sæsoner i dansk golfs historie

24-årige Emily Pedersen har været igennem en gevaldig formkrise i 2018 og 2019. En spillemæssig krise, som hun ærligt har indrømmet også udviklede sig til en personlig krise.

Men siden Ladies European Tour vendte tilbage efter coronapausen har hun spillet sit livs golf. I august vandt hun Tipsport Czech Ladies Open. En sejr, der kom lige i kølvandet på en 2. plads ved Scottish Open og en 11. plads ved British Open - karrierens bedste resultat i en major.

Emily Pedersen er med sine tre sejre på Ladies European Tour den næstmest vindende dansker på touren. Iben Tinning nåede at vinde seks gange på Ladies European Tour i sin karriere.

Sejren er den 14. danske sejr på Ladies European Tour. Emily Pedersen modtager karrierens største præmiecheck på 150.000 dollars for sejren i Saudi Arabien. Den samlede sejr på Race to Costa del Sol medfører en bonus på 125.000 euro.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39