Submitted by Anonymous (not verified) on
SjovSommergolf_pige.png

Få del i sommerpakkens 200 mio. kr.

Din klub kan få penge til at gøre sommeren ganske særlig for de mange børn og unge, der har lidt store afsavn under corona-krisen.

Landets kommuner er blevet tildelt 200 millioner kroner samlet til at give landets børn verdens bedste sommer ved hjælp af de sommeraktiviteter, som netop din klub kan tilbyde.

Tag kontakt til din kommune i dag og få del i den store pulje penge, som kan gavne de mange aktivitetshungrende børn!

 

Sjov Sommergolf

I kan f.eks. stadig nå at tilmelde jer Sjov Sommergolf ved Dansk Golf Union, som netop er sommeraktiviteter for børn og unge i golfklubben. Det er et rekrutteringskoncept, som vi håber kan hjælpe til at tiltrække flere børn og unge til golfsporten. 

Det koster ikke noget at deltage i Sjov Sommergolf, og når I tilmelder jer Sjov Sommergolf, får I:

  • 25 goodiebags, der kan deles ud til deltagerne (mulighed for tilkøb af flere goodiebags til indkøbspris)

  • Adgang til materialer, der kan bruges i forbindelse med jeres aktiviteter (plakater, flyers, invitationer, videoer, billeder og meget mere)

 

Tilmeld jer Sjov Sommergolf her

 

Det vil være en oplagt mulighed at søge kommunen om del i sommerpakkens 200 mio. kr. til afholdelse af f.eks. Sjov Sommergolf. 

 

Junglegolf taske

En anden oplagt mulighed er at søge om midler til at indkøbe en Junglegolf taske til klubben. Det er et nyt spilkoncept, der er udviklet sådan at børn kan spille golf fra første gang de prøver det, og kan få nogle succesoplevelser med det. Målgruppen er børn op til 10 år, og spilkonceptet er f.eks. velegnet til rekruttering, skolegolf, børnefødselsdage, spil under træning og hvad I eller kan finde på. 

Dette spilkoncept taler direkte ind i Sommerpakkens formål om at skabe lettilgængelige aktiviteter og fællesskaber, der sænker tærsklen for deltagelse, så børnene får blod på tanden til at prøve mere.

 

Læs mere om Junglegolf tasken og hvordan den købes her

 

Mere om Sommerpakken

Danmarks Idræts Forbund skriver om sommerpakken: 

Fri adgang til svømmehallen, gratis trampolinspring på torvet, åbent klubhus eller styrkelse af den allerede planlagte summer camp, så I har mulighed for at give børnene en endnu bedre lejr. Corona-krisen udfordrer lige nu foreningsidrætten voldsomt, men der er hjælp at hente, hvis man på trods omstændighederne har lyst og overskud til at stå for nye aktiviteter for børn og unge denne sommer.

 

Mulighederne er mange, når nu kommunerne landet over har fået tildelt 200 millioner kroner tilsammen som et led i den sommerpakke, som netop er blevet vedtaget. Og det kan også komme jeres forening til gode.

De 200 millioner kroner skal nemlig bruges på sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år med særligt fokus på at få alle med i fællesskaberne – også de udsatte børn og unge.

Det er meningen, at de ekstra midler skal ses som en mulighed for, at kommunerne kan styrke sommeraktiviteter i samarbejde med lokale foreninger. Jeres forening kan fx øge kapaciteten på sommerlejre, fodboldskoler, svømmecamps og lignende, som er målrettet børn, unge og familier, men det kan også være til noget, der ikke allerede er arrangeret, men som I nu får mulighed for.

Kontakt kommunen hurtigst muligt, hvis I vil vide mere om den enkelte kommunes lokale støttemuligheder og organisering af aktiviteterne - og fortæl om jeres gode ideer.

Vores forslag til, hvad man som forening og kommune kan overveje:

  • Skab lettilgængelige aktiviteter og fællesskaber

  • Fokuser på at få stablet nogle aktiviteter og fællesskaber op, der er lettilgængelige, og ikke nødvendigvis kræver tilmelding. Vi bør sænke tærsklen for deltagelse og skabe åbne, lokale aktiviteter tæt på de børn og unge, der har allermest brug for det. Håbet er også, at aktiviteterne, der bliver arrangeret henover sommeren, kan skabe en rød tråd til de allerede eksisterende foreningsfællesskaber, så børnene får blod på tanden til at prøve mere.

  • Styrk eller forlæng de allerede planlagte sommeraktiviteter. Mange af jer har allerede planlagt sommerlejre og camps for de lokale børn og unge. Og her er det oplagt at styrke disse lejre fx ved at give børnene en særlig oplevelse, I ellers ikke havde midler til. Nogle sommerlejre vil også kunne forlænges, så deltagerne, foreningerne og kommunerne ikke får ekstra omkostninger.

  • Genoptag aflyste sommerskoler. Vi ved at mange foreninger har set sig nødsaget til at aflyse deres sommerskoler pga. retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. Her kan et økonomisk tilskud fx bruges til at aflønne det personale, der har ansvar for, at retningslinjerne bliver fulgt.

 

Fem hurtige svar/spørgsmål:


Hvordan får klubben del i pengene?

Lav et konkret forslag til, hvor I som forening kunne udvide en aktivitet eller måske finde på noget nyt, som vil komme kommunens børn og unge til gode. Og tag så kontakt til din kommune. De 200 mio. kr. er blevet fordelt mellem kommunerne på baggrund antal børn og unge mellem 6 og 17 år. Derfor vil mange kommuner bede foreninger byde ind med aktiviteter. 

 

Hvor skal vi henvende os, hvis vi som klub har en idé til sommeraktivitet?

Typisk vil det være i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Det er kommunaldirektøren eller fritidschefen, der har ansvaret for at kommunens penge bliver fordelt ud til foreningerne. 

 

Hvor stort et beløb kan man som forening regne med?

Det kommer an på, hvordan kommunerne vælger at bruge og fordele pengene. Midlerne bliver fordelt mellem flere forvaltninger, men de må kun bruges på nye eller styrkede aktiviteter. Hver kommune har modtaget forholdsmæssigt store millionbeløb. Derfor vil det være vores opfordring at tænke ambitiøst, da kommunerne er interesseret i at få midlerne ud til lokale børn og unge.
 

Hvornår er der deadline?

Der er ingen specifik deadline, men siden der er meget kort tid til sommerferien, så bør man som interesseret klub hurtigst muligt overveje konkrete aktiviteter og kontakte kommunen.