Submitted by hkr on
Familiedag golf svendborg

Familiedag i Svendborg Golfklub

Vi har fået en dejlig beretning fra Familiedag i Svendborg Golfklub fra børne- og ungekoordinator Poul Stenum. Han skriver:

 

Vi gennemførte første familiedag lørdag den 4. maj og havde 22 tilmeldte fordelt på 8 familier, 12 voksne og 10 børn. Derudover kom der på dagen 2 familier mere, begge med en enkelt voksen og et eller flere børn.


Program:

  • Velkomst (afkrydsning og madbillet) og dagens program ganske kort
  • Lær at slå til bolden (snagjern og/eller driving range)
  • Lær at putte
  • Spil på par 3 banen
  • Mad, drikke og hyggeligt samvær 

Programmet varede fra kl. 10 til 14, og det viste sig at langt de fleste mødte op kl. 10.00.

Ud over vores træner Rolf, var vi 5 hjælpere, og det endte med at passe fint, da nogle af de voksne der kom var tidligere eller nuværende golfere, og derfor kunne gå på par 3 banen uden hjælpere.
Ved ankomst blev de krydset af, fik en mad- og drikke billet, og bagefter en kort introduktion til dagens program. 

Vi havde sat udstyr frem til alle og håbede på at det passede på størrelsen (mange havde selv noget med, så det gik fint) 
Vi havde lavet to områder til de indledende aktiviteter, så de familier der havde helt små børn med, gik til området med snaggolf, og de andre direkte til driving range. 

Både børn og voksne fik masser af opmærksomhed og hjælp til succesfulde slag og gode oplevelser sammen.
Alle de mindste børn endte med at slå bolde ud på driving range sammen med deres forældre, og havde stor glæde af at blive hjulpet af vores frivillige i stedet for forældrene.
De familier der fra starten havde været på driving range kunne gå først til putningen, og derfor gav det et fint flow i forhold til løbende at få familierne på par 3 banen, da de mindste enten slet ikke kom på par 3 banen, eller først noget senere efter de havde puttet.

Efter turen på par 3 banen var der en grillpølse og noget at drikke til alle. Mange sad sammen med en frivillig fra klubben, og fik en fin snak om det at gå til golf og en snak om mulighederne for at komme i gang. Jeg gik rundt med indmeldelsesblanketter samt foldere af den ene eller anden slags, og svarede på de spørgsmål der opstod.Vi var så få, at det var muligt, ikke at lave en fælles seance, hvilket jeg vil anbefale. 
I alt endte det med 10 nye medlemmer,  6 voksne, 1 junior og 3 børn.

 

Vores overordnede tanker under planlægningen:

  • Familierne skal have det sjovt, og være sammen om en ny aktivitet på en ny måde.
  • Familierne skal være sammen hele dagen, da det jo er en familiedag 
  • Ingen lange mundtlige introduktioner fra starten af, - informationerne kommer helt automatisk og naturligt under aktiviteterne og under maden, når der er behov. 

 

Svendborg Golfklub afviklede deres anden Familiedag lørdag den 25. maj med samme set-up og 47 besøgende hvor ca. halvdelen var børn og unge. Vil du vide mere om Familiedag kan du læse her
 

Læs også om Mariagerfjords Familiedag på golf.dk